Като бумеранг – това, което правиш или даваш, се връща

...
Като бумеранг – това, което правиш или даваш, се връща
Коментари Харесай

Като бумеранг – това, което даваш, се връща към теб

Като бумеранг – това, което правиш или даваш, се връща към теб

Всичко на този свят се връща като бумеранг. Много постоянно се ядосваме, когато нещо неправилно се случи и даже осъждаме хората, които ни ядосват. Но рядко си мислим, че самите ние може да се окажем в такава обстановка, когато някой ще ни се ядоса. Всичко на този свят се връща като бумеранг. Трябва да запомним това, с цел да не вършим неточности, за които ще съжаляваме.

Един дъртак се преместил да живее със сина си, снаха си и четиригодишния си внук.

Ръцете му треперели, едвам виждал, походката му не била постоянна.

Семейството се хранело дружно на масата, само че старецът с треперещи ръце и неприятно зрение затруднявал този развой. Разливал супата от лъжицата на пода, до момента в който държал чаша в ръцете си, млякото се разливало върху покривката.

Синът и снахата от ден на ден се дразнели поради това. “Трябва да създадем нещо ”, споделил синът. „ Вече ми писна по какъв начин той яде шумно, разлива мляко и разсипва храна на пода. “

Съпругът и брачната половинка решили да сложат обособена дребна маса в ъгъла на стаята. Там дядото почнал да се храни самичък, до момента в който останалата част от фамилията се наслаждавала на обяда. След като дядото счупил два пъти чиниите, те почнали да му сервират храната в дървена купа. Когато някой от фамилията хвърлел незадълбочен взор към дядото, от време на време имал сълзи в очите, тъй като бил изцяло самичък. Оттогава единствените думи, които чувал, били забележки, че изпуска вилицата си или разсипва храната.

Четиригодишното момче следило всичко безмълвно. Една вечер, преди вечеря, татко му го забелязал да играе с дървена съчка на пода. Той попитал нежно детето: “Какво правиш? ”

Момчето решително дало отговор: “Правя дребна купа за теб и мама, от която ще ядете, когато порасна. ”

Момчето се усмихнало и траяло да си играе. Тези думи толкоз развълнували родителите, че останали без думи. Тогава по лицата им потекли сълзи. Въпреки че не споделили нито една дума, и двамата знаели какво би трябвало да създадат.

Вижте още: Питка със сирене за цялото семейство. Най-вкусната рецепта

Същата вечер синът отишъл при татко си, хванал му ръката и нежно го завел назад на фамилната софра. Всички останали дни той се хранел със фамилията си. И по някаква причина нито брачният партньор, нито брачната половинка се тормозили към този момент, когато вилицата падала, млякото се разливало или покривката се цапала.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР