„Категорично се противопоставяме на тиражираните в средствата за масово осведомяване

...
„Категорично се противопоставяме на тиражираните в средствата за масово осведомяване
Коментари Харесай

Прокурорската колегия: Има безпрецедентен медиен натиск върху съдебната власт

„ Категорично се противопоставяме на тиражираните в средствата за всеобщо осведомление вести, съдържащи манипулативно и преднамерено показани лъжи, обстоятелства и внушения, в това число посредством използването на документи с погрешно наличие от името на държавни институции. Тревожно и неприемливо е публикуването на погрешни изказвания за добито имущество от прокурори, следователи и чиновници на правосъдната система ".

Това се показва в специфична декларация, призната през днешния ден от Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) в отбрана на сътрудниците си магистрати.

„ Със страдание установяваме, че сходни дейности против Прокуратурата на Република България са очевидна проява на нарушение на конституционно прогласената самостоятелност на правосъдната власт и жестоко нарушаване на откритите стандарти за справедлива и самостоятелна публицистика. Свидетели сме на невиждан напън и опит за влияние върху Прокуратурата на Република България от лица, разполагащи с извънредно огромни финансови благоприятни условия, по отношение на които са подхванати съответни дейности за ангажиране на наказателна отговорност " се споделя в декларацията на Прокурорската гилдия.

Според правосъдните кадровици поредицата от отрицателни медийни мнения, във връзка с Прокуратурата, очевидно съответстват с заявления и апели към Висшия правосъден съвет, отправени от организации, изразяващи политически ползи на избрани лица, включително и на извънпарламентарни политически партии.

Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет заявява, че ще продължи да пази и отстоява независимостта на всеки прокурор, следовател и правосъден чиновник - обект на непозволени похищения, считайки че независимостта не е прерогатив или привилегия, а гаранция в полза на заслужено, независимо и дейно правораздаване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР