Категорично невярно, така бившият заместник на Корнелия Нинова в министерството

...
Категорично невярно, така бившият заместник на Корнелия Нинова в министерството
Коментари Харесай

Димитър Маргаритов: Натиск в министерството при Нинова? Нищо подобно

" Категорично погрешно ", по този начин някогашният заместител на Корнелия Нинова в министерството на стопанската система и промишлеността Димитър Маргаритов разяснява изказванията на служебния стопански министър Никола Стоянов за напън в администрацията.

По-рано през днешния ден Стоянов упрекна началника на кабинета на Нинова Калоян Методиев, че е уволнявал и назначавал вместо министъра, а самият Методиев му отвърна, че лъже и извършва мръсни задания преди изборите.

" Има две благоприятни условия “, както споделя самият Стоянов – или са го излъгали, или той лъже!, написа в профила си във Фейсбук Маргаритов.

" Нека аз като част от този екип, без допреди шест-седем месеца да съм познавал никой от хората в него, да кажа: изрично погрешно!

В министерството имаше доста добър климат за работа и резултатите го демонстрират еднопосочно. Още един път да напомним: в две следващи тримесечия рекорден растеж, регистриран от Евростат, усмиряване на потребителските цени, възбрана на райския газ за децата… ", написа още някогашният зам.-министър.

Той подсети на служебния министър, че когато си част от постоянно държавно управление и провеждаш политики, имаш право да избираш екипите си при реализирането им и надлежно носиш отговорност за това.

" Когато има явен стеснен мандат от Конституцията (да подготвиш изборите и да решаваш настоящи въпроси), не може да си със самочувствието, че управляваш и провеждаш политики и оттова да кадруваш, обвиняваш и даваш тежки политически оценки. Защото служебният министър сякаш е специалист (казва го във всяко интервю), само че не пропуща да подлага на критика, прави оценка и ревизира политически дейности на постоянния министър и неговия екип ", написа още той.

Маргаритов, който дълги години беше ръководител на Комисията за отбрана на потребителите, подсети на новата власт в икономическото министерство, че тотално е не запомнила тематиката за потребителите:

" Най-важното от моя позиция като специалист, без партийно користолюбие: отвън бруталната хватка във връзка с управлението на КЗП, тематиката „ отбрана на потребителите “ продължава изцяло да отсъства от активността на въпросния министър. Както той самичък сподели в една друга медийна изява: „ Мен ме интересуват компаниите… “
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР