Категорични са експертните заключение, че единствената причина за възникването на

...
Категорични са експертните заключение, че единствената причина за възникването на
Коментари Харесай

Говорителят на Цацаров опроверга `Булмаркет`: Единствено скоростта е виновна за трагедията

Категорични са експертните умозаключение, че единствената причина за възникването на това транспортно произшествие, е високата скорост, с която са се движили и навлизането в региона на гарата с двойно по-високо скорост.

Това сподели представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова в ефира на Нова телевизия във връзка показаната от компанията " Булмаркет " експертиза, в която се твърди, че причина за железопътната злополука в с. Хитрино е незаключена стрелка на релсовия път.

„ Абсолютно уверена е прокуратурата за това какви са аргументите, с цел да се стигне до този тежък случай. На мястото на произшествието са осъществени голям брой огледи. Изготвени са и голям брой експертизи. Разполагаме с гласни доказателствени средства и с експертни заключени. Версията, която през вчерашния ден бе показана от „ Булмарекет “, е била предмет на нашето следствие. Още в самото начало основният прокурор разгласи, че ще бъдат разследвани всички условия по отношение на този случай. За нас беше извънредно значимо дали се касае за дейности на машинистите или е на разположение съпричиняване предвид на положението на инфраструктурата “, изясни прокурор Арнаудова.

„ Категорични са експертните умозаключение, че единствената причина за възникването на това транспортно произшествие, е високата скорост, с която са се движили и навлизането в региона на гарата с двойно по-високо скорост. Не е на разположение, каквото и да е съпричиняване, не е на разположение механически проблем по инфраструктурата и това е изрично открито още на досъдебното произвеждане “, акцентира тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР