Катастрофа, превишена скорост с повече от 30 кв/ч над ограничението,

...
Катастрофа, превишена скорост с повече от 30 кв/ч над ограничението,
Коментари Харесай

Комисията по финансов надзор обяви: Гражданската отговорност поскъпва рязко за шофьорите, които ...

Катастрофа, превишена скорост с повече от 30 кв/ч над ограничаването, погрешно изпреварване, недееспособност и приложимост на алкохол или опиати ще вдигнат цената на наложителната застраховка „ Гражданска отговорност “, написа в. „ Телеграф “.

Сумата, която водачите ще заплащат от началото на идната година, ще се дефинира съгласно две категории, изясни зам.-председателят на Комисията по финансов контрол Ралица Агайн-Гури. Първоначално застрахователите и Пътна полиция се сплотиха към разновидността скок на Гражданската да има при отнети точки на контролния ваучър на лидер.

„ Тази концепция отпадна, тъй като има доста съществени нарушавания, за които не се взимат точки “, посочи зам.-председателят на комисията.

До броени дни се чака точна формула, съгласно която да се дефинира сумата, която водач би трябвало да заплати за наложителната лавица. Засега не е ясно, че ще се следи дали лидер е провокирал произшествие през последната година. Ако това се е случило, сумата за Гражданската ще скача. Отделно ще се следи и какви нарушавания е направил всеки водач 12 месеца обратно във времето.

„ Неправилното паркиране не води до произшествия. Затова няма да го взимаме поради. Ще има значение за нас дали притежателят на автомобила е правил тежки нарушавания – такива, които са най-опасни у нас и са причина за най-вече произшествия с жертви и ранени “, посочи Ралица Агаян-Гури.

На първо място ще се следи дали водачът е превишавал скоростта в последната година, тъй като това нарушаване води до най-вече и тежки произшествия на пътя.

„ Ако лидер е бил сниман от мобилна или стационарна камера с повече от 30 км/ч над ограничаването, цената на полицата му ще нараства фрапантно “, обясни секретарят на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на сигурността на придвижване и някогашен началник на КАТ Алекси Кесяков.

Отделно ще се вземе поради в случай че лидер е направил някое от останалите най-рискови нарушавания, каквито са неправилното изпреварване, загубата на ръководство поради заплеснатост, както и неналичието на шофьорска брошура и съществуването на алкохол или опиати в организма.

С въвеждането на системата „ Бонус-малус “ у нас застрахователите ще имат в действително време информация за нарушаванията на всеки водач. Ще разполагат и с таблица какъв е скокът на цената на Гражданската според от осъществените пътни гафове.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР