Катарските власти и организаторите на световното първенство по футбол през

...
Катарските власти и организаторите на световното първенство по футбол през
Коментари Харесай

Катарците увериха футболните фенове, че няма да липсва алкохол

Катарските управляващи и уредниците на международното състезание по футбол през 2022-а година дадоха обещание на гостите на страната налична продажба на алкохол за всички почитатели. Те ще употребяват и круизни кораби, с цел да подсигуряват положителното въодушевление на над милион души, които се чака да посетят страната по време на едномесечния шампионат.

Насел Ал Хатер, изпълнителен шеф на организационния комитет, даде обещание също по този начин свободен достъп за почитатели от Бахрейн, Саудитска Арабаия, ОАЕ и Египет.

"Катар е консервативна, скромна страна и алкохолът не е част от нашата просвета. Гостоприемството обаче е. Ще се постараем да осигурим на гостите на международното състезание елементарен достъп до алкохол тук-там, разнообразни от обичайните ", съобщи Ал Хатер.

До момента ФИФА и уредниците не са оповестили дали алкохолът ще бъде наличен във фензоните и на стадионите. Самите катарци обаче обясниха, че първата крачка към обезпечаването на комфорт за почитателите ще бъде намаляването на цените на алкохола. И това е разумно, откакто половин литър бира сега се продава за към 15 $.

"В момента дискутираме казуса с цените на алкохола. Наясно сме, че има проблем в това отношение ", добави Ал Хатер.

Към днешна дата алкохолът в Катар е позволен единствено в някои хотели и туристите нямат право на импорт. Да бъдеш пийнал на обществено място пък се счита за извънредно неприемливо. Футболните почитатели обаче обичат да пият през целия ден преди мач и рано или късно на консервативните катарци ще им се наложи да станат очевидци на доста невиждани досега гледки.

"Не мисля, че има кой знае какви опасности, стига да намерим вярната формула. Трябва да намерим внимателен метод да се оправяме с антисоциалното държание. Надяваме се да намерим приблизително състояние сред изрично неразрешените неща тук и допустимите за британските почитатели ", продължи той.

Ал Хатер добави, че хомосексуалистите няма от какво да се боят в страната, в която това по принцип е изрично неразрешено.

"Публичните прояви не се гледат с положително око тук, само че това важи освен за хомосексуализма. Искам да уверя почитателите от всеки пол и полова ориентировка, вяра или раса, че Катар ще бъде една от най-безопасните и сигурни страни за тях. Всички те са добре пристигнали тук ", добави Ал Хатер.

Въпреки че не вижда високи опасности за хулигански прояви, Ал Хатер увери, че чака някакво напрежение, когато в страната гостуват почитатели на цели 32 тима и те са събрани в дребни пространства. Точно поради това управляващите ще оферират круизни кораби и селища за почитателите./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР