Катар, Египет, САЩ, Европейският съюз и Испания работят за удължаване

...
Катар, Египет, САЩ, Европейският съюз и Испания работят за удължаване
Коментари Харесай

Опитват да удължат примирието между Израел и Хамас

Катар, Египет, Съединени американски щати, Европейският съюз и Испания работят за удължение на примирието сред Израел и " Хамас " в Ивицата Газа. Това заяви министърът на външните работи на Палестинската автономност, съобщи Ройтерс.

След като прикани за трайно преустановяване на огъня, с цел да се избегне увеличението на цивилни жертви, Рияд ал Малики съобщи, че актуалното помирение може да бъде удължено с " един, два, три дни ", само че добави, че никой не знае с какъв брой.

Ал Малики приказва на конференция дружно с испанския министър на външните работи Хосе Мануел Албарес по време на форума на Съюза за Средиземноморието в Барселона.

По-рано и висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика Жозеп Борел прикани за удължение на примирието в Ивицата Газа. " Паузата би трябвало да бъде удължена, да стане устойчива и дълготрайна, като в същото време се работи за политическо решение ", съобщи Борел в Барселона, при започване на срещата на междуправителствената организация " Средиземноморски съюз ".

Израел е изправен пред възходящ напън да удължи краткотрайното помирение, контрактувана с посредничеството на Катар, Съединените щати и Египет, макар че водачите на страната отхвърлят всевъзможни оферти за трайно прекъсване на офанзивата.

„ Хамас ” алармира за готовността си да удължи примирието, като източник на Агенция Франс Прес съобщи, че групировката е споделила пред медиаторите, че е подготвена да го удължи с " два до четири дни ".

Днес е последният ден от контрактуваната четиридневна пауза в сраженията.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР