Кастер захарта или Рицинова захар е много фина гранулирана захар,

...
Кастер захарта или Рицинова захар е много фина гранулирана захар,
Коментари Харесай

Кастер захар

Кастер захарта или Рицинова захар е доста фина гранулирана захар, нещо приблизително сред елементарната и пудрата захар. Използва се постоянно в Англия при приготвянета на бисквити и торти, за разлика от Съединени американски щати където не се употребява доста постоянно заради сложното ѝ намиране - може да се откри в профилираните магазини.

Тази захар се получава от захарно цвекло или захарна тръстика, откакто бъде отстранена меласата. Много подобаваща е за тези предписания, в които би трябвало да се разтопи или разтвори елементарно. За разлика от елементарната захар Кастер захарта няма потребност от топлинна обработка, с цел да се разтвори.

 Кастер захар

Захарта Кастер можем да си приготвим и у дома, като за задачата ще са ни нужни само блендер или чопър и елементарна кристална захар. Приготвя се доста елементарно - 1 чаена чаша от елементарната захар се слага в блендера, блендира се, до момента в който стане фина и може да се употребява в приготвянето на десерти.

Крем брюле с Кастер захар

Необходими артикули: захар Кастер 75 грама, бял шоколад 200 г, жълтъци 5 броя, прясно мляко 125 мл, сметана 350 мл, малини 250 г

 Кастер захар

Начин на подготвяне: Яйцата, Кастер захарта и шоколадът се слагат в купа, която устоя на топлота, върху тенджера с вода на котлона. Млякото и сметаната се загряват леко и се прибавят към яйчената примес. Разбърква се до втвърдяване.

Охлажда се леко и се разпределя в чашки. Прибира се в ледник. Преди сервиране се поръсва със захар Кастер и се карамелизира с горелка или под скара. Украсява се с малините и филиз мента.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР