Къщата на поета Пейо Яворов, в която той е живял

...
Къщата на поета Пейо Яворов, в която той е живял
Коментари Харесай

Къщата музей на Яворов е обявена отново на търг


Къщата на поета Пейо Яворов, в която той е живял със брачната половинка си Лора, още веднъж е оповестена за пубична обмен. Имотът се намира на ул. „ Г.Раковски “ 136 в столицата и това е втори търг за къщата-музей. Първият не се състоя защото нямаше нито една подадена оферта.

Яворовата къща е оповестена на търг от частния правосъден реализатор Мирослав Колчев, като този път цената й е понижена – 1 465 883 лева Обявата е оповестена на сакта на Камарата на частните правосъдни реализатори. Първоначалната цена бе 1 628 000 лева

През ноември стана ясно, че макар първичните си планове, Столична община няма да купи къщата-музей. Кметът Йорданка Фандъкова посочи, че желанието на общината остава, само че сега е рисково и носи заплаха от нови правосъдни каузи с неразбираем излаз и нови отговорности, в които би влезнал всеки покупател, включително и общината.

„ Недопустимо е да се блокира не дребен обществен запас, без да може да осъществяваме правата на притежатели. А в случай че съдът почете жалбата на длъжника, тогава отпада и основанието за осъществяване на актуалната обществена обмен:, написа още Фандъкова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР