Къща с двор е новият хит на пазара на недвижими

...
Къща с двор е новият хит на пазара на недвижими
Коментари Харесай

Защо масово се търсят къщи с двор?

Къща с двор е новият шлагер на пазара на недвижими парцели. Увеличеното им търсене в Пиринския край регистрират брокери, заяви struma.bg. Осовен интерес има в дребните обитаеми места към Банско. Хората с по-добри финансови благоприятни условия са се насочили към този вид парцели по две аргументи. Едната е обвързвана с терзанията и неразбираемото бъдеще поради пандемията от Covid-19 и търсят задоволително пространно място с двор, където да се усамотят и да не се усещат като пандизчии сред четири стени при възможни бъдещи ограничавания и забрани за излизане. Този тип парцели са измежду най-предпочитаните за инвестиция. Все повече хора залагат на това, с цел да имат самостоятелност и да се усещат предпазени измежду чиста и сигурна среда.

Втората причина е обвързвана с прогнозите за възможна финансова рецесия и нова инфлация, което прави  недвижимите парцели най-хубавото и сигурното средство за инвестиция, и с съвсем нулев риск от загуби.

В Разложката долина вниманието е ориентирано и към село Баня. Питанията са главно за къщи, защото това икономисва на купувачите редица административни процедури, свързани с връзките – ток, вода и така нататък, и пести време за издаване на всички нужни документи за ново строителство. Цените варират в необятен диапазон, според от къщата и местонахождението. Ако тя е ново строителство и обзаведена, цените могат да доближат и до 1200 лв. на кв.м, което се изравнява с хубавите парцели в Банско.

Предимство е и в случай че парцелът има издадено позволение за водовземане на минерална вода. Това обаче го оскъпява с най-малко 100 лв. на квадратен метър. Търсят се и имоти в регулация, което също икономисва много нерви, време и средства спрямо парцелите отвън регулация, които изискват куп административни процедури по преотреждане на парцела и промяна на метода му на трайно прилагане, с цел да може да бъде осъществено строителство. Още по-сложни са процедурите, в случай че съгласно Общ устройствен план парцелът попада в зона, за която не е предвидено  застрояване.

В тези случаи цените варират в необятни граници, като за имот в регулация те са към и над 100 лв., а за парцел отвън регулация и според от близостта му до връзки цените падат сред 30 и 70 лв. на квадратен метър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР