Кървава вендета в хисарското село Михилци завърши с 10 трупа.

...
Кървава вендета в хисарското село Михилци завърши с 10 трупа.
Коментари Харесай

КАСАПНИЦА! Рено остави 10 трупа край Хисаря СНИМКИ 18+

Кървава вендета в хисарското село Михилци приключи с 10 натрупа. Жертвите са 8 кози и 2 ярета от стадото на локалния фермер Петко Райчинов, които са били прегазени от различен локален собственик, отглеждащ рози в региона, научи „ Марица “.

Екшънът се е разиграл през вчерашния ден по обяд в землището на Михилци. Тогава пътуващият с реното си Илин Р. забелязал, че козите на Петко са на към 200 метра от розовия му масив, само че без овчар. Понеже и преди имал разправи с козаря, мъжът се афектирал и подгонил животните с колата. В гнева си излязъл от пътя и почнал да мачка наред.

Мощното „ Рено Лагуна “ тръгнало през нивите и блъскало козите като кегли за боулинг. Сред жертвите има и две бременни животни, които скоро щели да раждат.

При смъртоносната гонка земеделецът блъснал картера на колата си в камък и му изтекло маслото. Въпреки това той траял да гони добичетата, до момента в който колата спряла.

Потресеният от зверството Петко Райчинов незабавно позвънил в полицията. Пристигналите служители на реда щракнали белезниците на афектирания водач и го откарали в районното в Хисаря, където той е бил арестуван.

„ Този човек ми насочва от известно време смъртни закани. Заканва се, че жив ще ме изгори, ще ми възпламени къщата и ще ми унищожи фамилията “, описа пред „ Марица “ потърпевшият фермер. Той твърди, че козите му били доста надалеч от масива на земеделеца.

Миналата година негови кози влезнали в розите на Илин и още веднъж станал скандал. Тогава Петко предложил да извикат комисия, която да дефинира вредите и той да ги заплати. Розарят обаче декларирал: „ Аз съм комисията! “, и изискал от Петко да му брои 4000 лв. на ръка. Понеже козарят му отказал, той почнал да го заплашва и изнудва, твърди Петко. Според него Илин Р. имал и други престъпни прояви в региона, преди да посегне на живота на добичетата.

Труповете на прегазените кози и ярета към този момент са приготвени за превозване до екарисаж в Стара Загора. Преди това обаче би трябвало да бъдат издадени съответните документи от ветеринар и организацията по сигурност на храните, изясни пострадалият животновъд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР