Картофеният чипс без съмнение е една от най-вредните храни. Става

...
Картофеният чипс без съмнение е една от най-вредните храни. Става
Коментари Харесай

Наистина ли чипсът е вреден?

Картофеният чипс без подозрение е една от най-вредните храни. Става дума за пакетирания чипс, който съдържа голямо количество мазнини и калории. Ако всеки ден хапвате един пакет чипс, то за една година все едно приемате по 5 литра олио. Представете си какво причинявате на целия си организъм!

Също по този начин е значимо да знаете, че в мазнината, в която се пържат картофите за чипс, доста постоянно има гранясало олио, което води до разнообразни възпаления в човешкия организъм. Те, от своя страна, са причинители на рак, сърдечни заболявания, както и други болести.

Освен мазнини чипсът съдържа и канцерогенно вещество, наречено акриламид. Това вещество се образува, до момента в който се пържат картофите при висока температура. Акриламидът предизвиква рак. Той може да повреди нашето ДНК. Ежедневното изразходване на чипс може да докара и до гастрит. Ето за какво не се предлага на хората с уязвим корем.

Преди години чипсът не е съдържал толкоз доста химия, само че през днешния ден ситуацията е неконтролируемо. Пакетираният чипс е цялостен с рискови съставни елементи, които основават взаимозависимост на хората. Това е изключително рисково за децата, чието меню не се следи от родителите.

Затлъстяването е може би най-незначителната щета от чипса, само че въпреки всичко е значимо да се означи. Сам по себе си казусът със затлъстяването, изключително при децата, е сериозен и води след себе си разнообразни болести.

 Чипс

Консумирането на чипс всекидневно може да докара до дисбаланс в органите при децата. Освен това нездравословните субстанции и добавки въздействат върху нервната система на малчуганите. Голямото количество сол, и то препържена, води до увреждане на зрението и до рак. Също по този начин наситените мазнини в чипса водят до неприятна концертрация и проблеми с паметта. Най-потърпевши, несъмнено, отново са подрастващите.

При бременните дами консумирането на чипс се съпоставя с тютюнопушене през цялата бременност. То може да докара до увреждане на плода и даже до аборт. Така че всички би трябвало да си помислим доста добре, преди да посегнем към стелажа с чипса в магазина идващия път!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР