Картината на щастливи усмихнати хора с чаши скъп алкохол, релаксиращи

...
Картината на щастливи усмихнати хора с чаши скъп алкохол, релаксиращи
Коментари Харесай

Тъжната история на изобретяването на джакузито

 жена-в-джакузи

Картината на щастливи усмихнати хора с чаши безценен алкохол, релаксиращи в джакузи, от дълго време се е трансформирала в образец и общоприето отражение на лукса и добре открития живот. Освен това релаксацията в горещата вана има позитивен резултат върху здравословното положение на човек.

Но този знак на разкош и наслаждение нямаше да се появи, в случай че не беше трогателната история на човек, който се борел за здравето на сина си.

Любовта и грижите на първо място

На 10 октомври 1986 година в The New York Times е оповестен некролог за Кандидо Джакузиi. Изобретателят произлиза от огромно италианско семейство, емигрирало от Италия.

Семейството наема малко помещение и основава лична компания Jacuzzi Brothers Inc. Безспорният триумф на фамилния бизнес било изобретяването на самолетното витло. Но най-впечатляващото скимване, несъмнено, били помпите, които по-късно се трансформирали в горещи вани. А Джакузи се трансформирало в нарицателно име за тяхното означение.

Синът на изобретателя – Кенет – страдал от ревматоиден артрит. Хидротерапията носела известно облекчение на детето, само че през 40-те години тази област била малко позната и недостъпна. Но острият разум и пламенната обич могат да създадат чудеса.

По-късно Кенет Джакузи написва книга за творението на татко си, наречено джакузи: това е откритие на един татко, който желае да облекчи болката на своя наследник. В нея той разказва, че предписаните хидротерапевтични сеанси в действителност облекчават положението, като загряват ставите и ги вършат по-гъвкави.

Бащата, който по това време е взел участие в производството на помпи за напояване с братята си, изследва оборудването за хидротерапия в болничното заведение и стига до заключението, че това не е нищо повече от система от помпи. И по този начин трансформира обикновенат домашна вана в хидромасажна.

Впоследствие, с поддръжката на фамилията си, изобретателят пуска на пазара лечебния уред J-300 и той стартира да се закупува за просветителни и медицински институции.

По-късно, през 60-те към фамилния бизнес се причислява и Рой  – праплеменникът на Кандидо. Той предложил помпите да се инсталират непосредствено в стените на ваната. Така била сменена мобилнта потопяема помпа.

Изобретението се оказало сполучливо и се харесало измежду потребителите. Компанията създала и пуснала на пазара двойна хидромасажна вана, а по-късно и хидромасажна вана за няколко индивида. Моделите били оборудвани с вентилационни и филтриращи системи. Рекламният слоган бил „ Джакузи. Вода, която ви движи. “

Днес хидромасажните вани постоянно се възприемат като непотребен разкош. Но не може да се отхвърли способността им да усъвършенстват качеството на живот на хора с избрани болести. Днес хидромасажните вани се продават и употребяват допълнително от 80 страни по света. А главното произвеждане, ситуирано в Китай, създава 300 единици на ден.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР