Картина на Рембранд, обявена за фалшива преди 40 години и

...
Картина на Рембранд, обявена за фалшива преди 40 години и
Коментари Харесай

Откриха автентична картина на Рембранд в мазе

Картина на Рембранд, оповестена за подправена преди 40 години и оставена в мазето на музей в Оксфорд, може да се окаже автентична, заяви вестник  " Индипендънт ", съобщи Българска телеграфна агенция. " Глава на космат мъж " е дарена на Ашмолския музей през 1951-а, само че е била оставена да събира прахуляк, откакто специалисти отсъждат, че е реплика. Участниците в план за проучване на творчеството на Рембранд през 1981-а преценяват, че тя е нарисувана дълго след гибелта на майстора.

Преди ретроспектива на Рембранд в музея, кураторът Ан Ван Камп взема решение картината да бъде изследвана още веднъж: " Тя е в стила на Рембранд. Типични за него са тези етюди на глави на остарели мъже, с обезверен, отегчителен, умислен тип. Много е типична за работата на Рембранд в Лайден към 1630-а ".

Дендрохронолог открива, че " Глава на космат мъж " е нарисувана върху същото дърво като " Андромеда, прикована за скалите ". Тя също е нарисувана от 1620-а до 1630-а. Музеят още не е безапелационен, че Рембранд е нарисувал картината. Несъмнено е обаче, че тя е основана в неговото ателие.

Картината е включена в изложбата " Младият Рембранд ", затворена през март поради епидемията и отворена още веднъж за визити този месец. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР