Каролин Гарсия категорично изживява своя тенис ренесанс през настоящата година,

...
Каролин Гарсия категорично изживява своя тенис ренесанс през настоящата година,
Коментари Харесай

Най-добрата сред най-добрите: Гарсия сломи Сабаленка и е новата шампионка на WTA Финалите!

Каролин Гарсия изрично изживява своя тенис подем през актуалната година, която започва отвън първите 70 на света, само че с представянето си в хода на сезона нееднократно потвърди, че мястото ѝ е измежду челните позиции в класацията на WTA. Французойката показва уменията си на всеки един тип настилка, печелейки титли на клей, трева и хард, с цел да се доближи до пика на формата ѝ по време на американското турне, когато при серията си от 13 следващи победи международната номер 6 завоюва оценката на WTA 1000 конкуренцията в Синсинати и след това доближи полуфиналите на US Open.

С това си показване шампионката на двойки от тазгодишния Ролан Гарос си резервира едно от първите места за WTA Финалите, където се събират осемте най-хубави в края на сезона и си оспорват най-голямата купа в тениса след тези от Шлема. Гарсия мина груповата фаза с известни компликации, откакто трябваше да играе пряк мач за продължение напред против Дария Касаткина, само че вероятно точно той я въодушеви в допълнение и окрилената французойка разгроми Мария Сакари в полуфиналите. В мача за трофея от другата страна на потока упованията бяха да забележим лидерката в международната класация Ига Швьонтек, но Арина Сабаленка точно против полякинята изигра несъмнено най-хубавия си мач за годината и я надигра, оформяйки заключителен конфликт с Каролин Гарсия.

В разногласието за купата станахме очевидци на отличителните знаци в играта на международната номер 6, която нееднократно загатна, че има един от най-хубавите сервиси в WTA Тура и през днешния ден не пропусна да затвърди това усещане, откакто записва 11 аса и поддържаше успеваемост от близо 80 % извоювани точки на първо подаване. Точно тази лекост, с която французойката печелеше личните си геймове, се оказа в основата на триумфа ѝ и тя един път понесла се към успеха, нямаше по какъв начин да бъде спряна, с цел да победи във Форт Уърт с купата от WTA Финалите след оспорвана борба, траяла час и 39 минути - 7:6(4) 6:4. Това се явява 11-и WTA трофей на сингъл във витрината на към този момент новата четвърта ракета на света.

Още през цялото време на дуела ясно личеше, че дългите разигравания ще липсват и всяка от двете финалистки се стремеше да приключва офанзивите си още с втория удар след сервис. Безупречното подаване от двете страни на мрежата безспорно впечатляваше, поради обстоятелството че при дамите сме привикнали да следим честа замяна на пробиви, то тук казусът беше тъкмо противоположният и сервиращите напълно господстваха на корта, с цел да се доближи до логически тайбрек след нула брейкбола и 45 минути от старта на срещата. В дългия гейм международната номер 7 първа си послужи с ловкост и надигра от дъното съперничката си, осигурявайки си задатък от мини пробив, само че след това общоизвестните двойни неточности за играта ѝ още веднъж излязоха на пиадестала и френската представителка без никакви съмнения в представянето си обърна до 6:2 в своя изгода. Гарсия пропиля два сетбола, само че стремително съумя да се оправдава с нападателен ретур, донесъл ѝ нужното преимущество в разиграването и тя от третия опит записа откриващия сет на сметката си, доближавайки се до фантазията.

В началото на втората част разочарованието очевидно беше изписано лицето на беларуската, която бъркаше неистово в първите минути, до момента в който шампионката от Синсинати продължи да клинична пред разкрилите ѝ се благоприятни условия и осъществя ранен пробив - 2:0. Сабаленка последователно се съвзе от положението, в което беше изпаднала, и въпреки да опитваше по всякакъв начин да се бори против началния удар на международната номер 6, то тя в голям брой от обстановките трябваше да преглътне горчивината, че е в безпомощна позиция. Гарсия на процедура показва едно от най-хубавите сервирания в хода на мач за цялата 2022-а година в WTA Тура и изцяло закономерно с втората си шампионска точка узакони успеха си в конфликта, триумфирайки с купата в шампионата на най-хубавите осем за сезона, явяваща се нейна върхова в кариерата ѝ към този миг.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР