Кармичната астрология е начин да се разберат миналите модели на

...
Кармичната астрология е начин да се разберат миналите модели на
Коментари Харесай

Кармата в хороскопа ни! Какво показва кармичната астрология?

Кармичната астрология е метод да се схванат предишните модели на държание, които доста постоянно повтаряме и в този момент. Някои от нас идват в този живот с останки от чувства и усеща, които не могат да схванат. Търсят свои идеали, преекспонират връзките родител-дете,страдат,ако не получат овации. Всичко това е едно ехтене, идващо от душата,като спомен от други дейности, в които сме били участници.

Кармичната астрология има за цел да откри повтарящите се обстановки и пречки,които ще ни пречат в настоящия живот. Много постоянно се одобряваме за жертви, самосъжаляваме се, борим се, не можем да създадем семейство… Разбирането и осъзнаването на модела ни на държание е в положение да промени живота ни и да ни тласне в друга посока на развиване. Всеки от нас идва в този живот с несъмнено мислене и усеща, които са свързани с останки и мемоари от минали инкарнации. Сега те няма да работят, а за нас са като островче на непоклатимост, което ни дава самочувствие или ни носи горест и посредством него се самоопределяме.

Тази част от астрологията преглежда картата ни от малко по-различен ъгъл.  Най-важните детайли при проучване на кармичните уроци са лунните възли, които символизират причинно-следствените връзки в нашия живот. Свързани са с придвижването на Луната и прекосяването и през Еклиптиката. Това е линията, която пресича Зодиака и по която се движи Слънцето. Всички останали планети, в това число и Луната, преминавайки през знаците се отклоняват от Еклиптиката и по този метод се дефинира тяхната северна или южна еклиптикална широчина. Точките,в които те пресичат тази линия се назовават възли.

В Кармичната астрология, най-важни са Лунните възли , наречени още Главата и Опашката на Дракона . Ведите ги свързват с разрушителните сили на Марс и Сатурн . Южният възел, или Опашката на Дракона, по своето разположение по дом и знак демонстрира „ багажа “, който носим от минали животи. Много постоянно това са насъбрани неразрешени връзки и връзки, които проектираме в сегашната си инкарнация. От една страна,той е нашето леговище и сигурност,а от друга е слабото ни място. Планетарният му стопанин и неговото разположение в хороскопа ни ще покаже моделът,който сме употребявали в минал живот,за да осъществяваме задачите си.

Северният възел или Главата на Дракона дефинира задачата ни в тази инкарнация. Мястото му по знак и дом ще ни покажат къде би трябвало да насочим напъните си,за да преодолеем кармичните си уроци.

Възлите стоят един от различен на 180 градуса . Линията,която ги свързва се назовава нодална ос. Планетата и нейната връзка с нея, която ще покаже еволюционното ни минало е Плутон . Разположението му разказва предходни модели, които ще продължим да търсим в сегашния си живот. Ако той е обвързван посредством аспект с нодалната ос, това ще покаже специфични кармични фактори,определени в хороскопа ни. Противоположната точка на Плутон ще ни даде повода, заради която сме тук,на Земята.

За това, първата ни задача е да разгледаме като цяло разположението на възлите и тази планета. Аспектите им към други планети са извънредно значими, тъй като демонстрират какво ще ни пречи и какво ще ни помогне,за да реализираме еволюционната си цел. Най-сложно е ситуацията,когато нодалната ос и планета образуват така наречен Тау-квадратура (двата възела са на 180 градуса и планета подписва към двата аспект от 90 градуса). При сходно състояние,често работим по отстраняването на напрежението по квадратите и оставаме с усещане,че тъкмо това е нашата задача.

Разположението на възлите дават доста точна информация по кое време сме приключили един цикъл и сме почнали различен.

За да определим типа на кармичните уроци и степента на предпочитание да се оправи с тях е належащо да забележим в какво еволюционно положение се намираме индивида. Това не може да се пресметна от хороскопа и за това е значима срещата ни с него. Начинът му на говорене, на писане, фамилната среда, всичко това ще покаже равнището на неговото развиване.

Съществуват четири еволюционни положения, които доста постоянно са преходни и рядко са в чист тип.

Друг значим фактор в Кармичната астрология е Луната и нейната фаза. Разположението и по дом и по знак, както и аспектите и ще ни дадат какви усеща и модели носим от минали животи и по какъв начин ги проектираме във взаимоотношенията си. Аспектите към нея са извънредно значими, като се дефинират дали са сходящи или разходящи.

Кармичните уроци се изследват и по типа и броя на ретроградните планети. Тяхното разполжение демонстрира нерешените проблеми,които могат да се преповторят още веднъж в сегашния ни живот.

В астрологията съществуват и т.нар.кармични аспекти, които са извънредно мощен индикатор в хороскопа. Най-важният от тях е нонагонът , тъй като работи непрекъснато и намерено. Той е аспект от 40 градуса сред планетите. Останалите два са дискретни или „ скрити “- полунонагон -20 градуса и сентагон -100 градуса. В хороскопа могат да се открият и кармични конфигурации,като най-свободният и „ блажен “ от тях е Венецът .

Друга значима точка,която се употребява в Кармичната астрология е арабският чоп Парс Фортуна (точката на щастието). Символизира хармонията сред Слънцето, Луната и изгряващият ни знак – Асцендента . Нейното разположение,както и противоположната и точка демонстрират това,чрез което можем да получим задоволство в този живот.

За доста от нас,които стартират да се занимават с астрология,интерес съставлява Черната Луна, която, обаче,з адължително би трябвало да се преглежда дружно с Бялата Луна . Другите им имена са Лилит и Селена. Първата демонстрира всички негативи, които сме натрупали и от които би трябвало да се избавим. Колкото повече негативни аспекти има, толкоз повече ще се борим с „ черните “ сили в нас. Селена е нашият „ ангел-хранител “,всичко това, което носи подсилване на силите ни. И двете луни имат нисше и висше проявяване,както е и при всички останали планети.

Кармичната карта е в положение да ни даде отговори на доста наши проблеми, на психичните ни ограничавания и комплекси, които носим от други животи. Благодарение на нея можем да разкрием причинно-следствените връзки в този ни живот и да разгадаем компликациите, които ни следват.

Инфо: http://poznanie.net

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР