Карлово. Откриха разширената и модернизирана сграда детската градина в село

...
Карлово. Откриха разширената и модернизирана сграда детската градина в село
Коментари Харесай

Пловдив: Откриха разширената и модернизирана сграда детската градина в село Розино

Карлово. Откриха разширената и осъвременена постройка детската градина в село Розино, община Карлово. Това заяви за Радио „ Фокус ”-Пловдив кметът на селото Ангел Шаламанов. На откриването е участвал кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов, заместник-кметовете Данка Люртова и Антон Минев, секретарят на община Карлово Стефан Стефанов, общински съветници, шефове на учебни заведения и детски градини, поданици на селото. Водосвет за здраве и благополучие на децата и техните родители е отслужил енорийският духовник Делян Петков.
Разширението и модернизацията на ДГ „ Ана Козинарова “, филиал в село Розино се реализираха по план „ Мерки за повишение качеството на средата на образование в общински учебни заведения и детски градини в Карлово и филиали “, финансиран от Оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “, съфинансиран от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване. След осъществяването на плана филиалът на детското заведение е изцяло освежен, уголемен и осъвременен. Предоставени са модерни условия на образование, усъвършенствана е енергийната успеваемост на постройката.
По думите на кмета Шаламанов детската градина е била включена в плана през 2016 година и тази година към този момент се открива обновената постройка. В нея се възпитават 103 деца. „ За да обхванем всички деца в селото ни е нужна още една такава постройка ”, сподели кметът. Около 70 деца от селото пътуват в Клисура, защото местата не доближават. Село Розино е на челно място по приръст на популацията доста, поради положителното му разположение. В учебното заведение там се учат 472 деца. Около 100 ученика пътуват и в Клисура. „ Следващата стъпка е създаване на физкултурен салон на учебното заведение ”, сподели Шаламанов. Обектът е бил авариен в капиталовата стратегия на община Карлово, само че не са останали средства за него.
Близо 5000 са жителите на обитаемото място към днешна дата.
Основният занаят на хората е розопроизводството. „ Наложително е още по-засилено полицейско наличие, с цел да няма проблеми с престъпността ”, счита кметът. В момента в централната част на селището има 24-часово видеонаблюдение. Нови 24 камери ще бъдат ситуирани в Розино по новия план на община Карлово.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР