Карлово. Модулът за гасене на пожари на 61-а механизирана бригада

...
Карлово. Модулът за гасене на пожари на 61-а механизирана бригада
Коментари Харесай

Продължава помощта на военнослужещите при гасенето на пожара в Карловско

Карлово. Модулът за гасене на пожари на 61-а механизирана бригада се включи в бoрбата с огнената буря над село Розино, община Карлово през днешния ден. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата . 58 военнослужещи и профилирана техника от формированието за преодоляване и превъзмогване на следствията при бедствия на 61-ва Стрямска механизирана бригада, под управлението на майор Стефан Проданов, заместник-командир по логистичното обезпечаване на зенитно-ракетен дивизион на бригадата, от 06.00 ч. оказват помощ на пожарните служби в гасенето на огъня. Тъй като стихията обгръща най-вече кръстосан планински терен, от извънредно значение е помощта на военнослужещите, които работят взаимно с пожарната, горските чиновници и доброволци. Модулът за гасене на пожари работи в съгласуваност с останалите институции, които поставят старания в преодоляването на пожара и ограничение на по-нататъшното му разпространяване.

В помощ на огнеборците и през днешния ден е хеликоптер от 24-та авиационна - Крумово. В 7:05 ч. тази заран хеликоптерът AS 532 AL Cougar излетя още веднъж, с цел да продължи присъединяване си в гасенето на пожара. През вчерашния ден гасенето на пожара от въздуха продължи повече от 4 часа. Извършени бяха 16 пуска и хвърлени над 25 тона вода. За зареждане на системата за пожарогасене „ bambi bucket ” с вода беше употребен язовир „ Мурла ”.

Военнослужещи от 24-а авиационна база за втора поредна седмица интензивно се включват в гасене на горски пожари с вертолет. Екипажите работят при извънредно сложни условия и сполучливото осъществяване на дилемите в помощ на популацията потвърждава положителната им подготовка.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР