Карлос Насар спечели европейската титла в категория до 89 килограма

...
Карлос Насар спечели европейската титла в категория до 89 килограма
Коментари Харесай

ВЕЛИКО! Карлос Насар прегази куп световни рекорди за титла в Ереван!

Карлос Насар завоюва европейската купа в категория до 89 кг на шампионата на Стария континент в Ереван. Българинът разруши тотално конкуренцията и взе първото си отличие от Европейско състезание. Освен всичко друго 18-годишният българин усъвършенства международните върхове в изтласкването и дуела, а също по този начин и сложи международен връх за юноши. На всичко от горната страна Насар реализира всичко това единствено в пет опита. 

Карлос направи съвършено съревнование и сподели удивително равнище. В първото придвижване записа три сполучливи опита на 165, 170 и 174 кг, само че остана на втора позиция след представителя на домакините Андраник Карапетян, който изхвърли 178 кг. 

В изтласкването обаче Насар просто премаза и конкуренция и върхове. Първият му опит от 205 кг му донесе златния орден, откакто незабавно по-късно Карапетян не съумя да вдигне 206. Във втория си опит пък българинът непосредствено скочи за възстановяване на международния си връх с един кг - 221 и без особени проблеми го реализира. Насар имаше опция и за още един опит, само че реши да не го употребява. Така с дуел от 395, което също е международен връх, усъвършенстван с три кг от достижението на италианеца Антонио Пицолато отпреди година. родният гений сграбчи купата.

Така Насар взе успеха с задатък от цели 21 кг, а от третия с цели 31, което е неповторимо достижение и сериозна поръчка за доминация.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР