Карлос Алкарас направи поредната си крачка към величие в тениса

...
Карлос Алкарас направи поредната си крачка към величие в тениса
Коментари Харесай

Мечтан финал на Уимбълдън: Алкарас обезличи Медведев и ще спори с Джокович за титлата!

Карлос Алкарас направи следващата си крачка към великолепие в тениса и се класира за дебютния си край на Уимбълдън. 20-годишният испанец не стопира да впечатлява с подобрението си при играта на трева и след купата си в Куинс, то през днешния ден усили серията си на 11 следващи триумфа върху зелената настилка, обезличавайки Даниил Медведев в полуфиналите, като го пречупи в поредни сетове за единствено час и 49 минути престой на корта - 6:3 6:3 6:3.

По този международният номер едно застигна руснака в класацията по брой победи през сегашния тенис сезон и към този момент двамата си поделят първото място по този индикатор с по 46 триумфа на сметката на всекиго от двамата. По-важното в тази ситуация за топ поставения в схемата обаче е това, което следва за него в неделния ден, когато във финала на Уимбълдън, представляващ борба на генерациите, ще срещне 7-кратния първенец на " свещената трева " Новак Джокович, от който ще търси реванш за провалянето си на Ролан Гарос, пробвайки се да го спре в похода му към пета поредна купа в All England Club.

Sunday 16 July. Centre Court. No.1 vs No.2. | |
— Wimbledon (@Wimbledon)

На старта на дуела Карлитос очевидно се нуждаеше от няколко минути време, с цел да навлезе в оптималния си темп и въпреки да допускаше несъразмерен брой грешки в старанието си да търси непроменяемо атакуващи отигравания, то се избави при второто си заставане на сервис след два дюса, без да посрещне брейкбол. Същевременно пък руснакът привидно открадна шоуто от младежа, който по традиция изумява публиката с атрактивните си осъществявания, и пласираше значително впечатляващи уинъри от дъното на корта.

Това статукво обаче не траеше прекомерно дълго в срещата, откакто последователно с развиването на конфликта първенецът в Куинс нагоди играта си към стила на третия подложен, при което все по-често започнахме да го виждаме наоколо до мрежата, където се представяше покрай съвършенството, или в осъществяване на марковите си къси топки, посредством които матираше съперника. Именно сериозната разновидност в подбора на удари, с която разполага испанецът, докара до това той да вземе връх над Медведев при размените от главната линия, като оттова насетне Алкарас зададе непостижимо високо за противника си движение на игра и осъществя късен пробив в осмия гейм, с помощта на който подпечата триумфа си в откриващия сет.

Off to a flyer ⚡️ claims the first set, 6-3
— Wimbledon (@Wimbledon)

Още при започване на втората част обаче международният номер едно привидно поизгуби от своята централизация и след две грешки от неговата ракета последва двойна неточност, с която той даде дебютния за мача брейкбол на московчанина, но стремително пласира ас, с цел да заличи опцията пред съперника и паритетът остана недокоснат. Мигновено Карлитос закупи сериозен подтик в своето показване от стореното и още веднъж ни засвидетелства класата на ретурите си през днешния ден, като по всякакъв начин неутрализираше страхотния сервис на третия подложен, което съпроводи с необикновен инстикт при играта си на мрежата, с цел да се снабди с пробив задатък още при първата отмора в сета.

В идващите минути от конфликта проследихме цялостната доминация, която постановиха двамата полуфиналисти с началните си удари, преди в деветия гейм испанецът самобитно да превключи на идната предавка и заигра тенис на прекомерно високи обороти, оказал се неосъществим даже за играч от ранга на някогашния номер едно. Именно в тези мигове Алкарас за прощален път съумя да блесне със своето възприятие към топката и продължи да е безукорен до последния подробност при осъществяването на къси топки, посредством които дефинитивно обезоръжи Медведев, с цел да дублира водачеството си в обособените елементи, освен това още на сервис на московчанина.

Carlos Alcaraz is one set from the final
— Wimbledon (@Wimbledon)

С настъпването на третия сет настоящият първенец от US Open с цялостна мощ продължи започнатото и намирайки се на гребена на вълната, поразяваше решително задачата от вездесъщия си форхенд, до момента в който международният номер три се намираше в " нокдаун " и инкасира купища грешки, поради неспособността си в тези моменти да откри даже центъра на своята ракета, като всичко това на цялост означаваше пробив в актива на младежа - 3:0. Впоследствие удобният задатък в резултата очевидно наруши концентрацията на ибериеца, който изигра призрачен гейм на лично подаване и с четири непредизвикани неточности, последната от които двойна, съобщи сервиса си в сметката на руснака и се раздели с преимуществото си.

Така стеклите се условия доведоха до светване на сигналната лампа за Карлитос, който стремително увеличи експанзията в отиграванията си на ретур, като още веднъж извоюва правото си да разполага с преднина от пробив, но по образеца отпреди броени минути, позволи нов спад на начален удар и още веднъж се раздели със своя задатък в резултата. Проблемите за сервиращите обаче надалеч не завършиха дотук и Медведев на собствен ред не впечатли с нищо при своето подаване, като направи следващата си двойна неточност и топ поставеният се възползва от случилото се, с цел да пласира бездънен ретур, донесъл му трети следващ пробив, към който той подходи доста по-отговорно по отношение на предходните два и изигра гейма си с нужното внимание, с цел да узакони успеха си и класирането за финала на Уимбълдън.

Clinical Carlos
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР