Кърк Дъглас и Шон Конъри, Кристо и Енио Мориконе, Кени

...
Кърк Дъглас и Шон Конъри, Кристо и Енио Мориконе, Кени
Коментари Харесай

Звездите, които ни напуснаха през 2020-та

Кърк Дъглас и Шон Конъри, Кристо и Енио Мориконе, Кени Роджърс и Литъл Ричард: доста известни персони ни напуснаха през 2020 година, обобщава " Дойче веле ".

Кърк Дъглас
Той беше една от свещените икони в златните години на Холивуд. Няколко генерации помнят ролята му във кино лентата " Спартак ". През 1996 Кърк Дъглас получи " Оскар " за изцяло творчество. Големият артист умря на 103-годишна възраст на 5 февруари 2020. След него остава освен грандиозното му кино завещание, само че и продължителят на фамилната традиция – неговият наследник и фамозен артист Майкъл Дъглас.

Литъл Ричард

Един от пионерите на рокендрола - Литъл Ричард се прочу с ексцентричните си изяви на сцената. Първият му шлагер " Тути Фрути " от 1956 година се трансформира в нещо като химн на рокендрола – макар половата си гей-тема. Литъл Ричард умря 9 май 2020 на 87 години.

Кристо

Кристо, авангардният художник, роден в България като Христо Явашев, умря на 31 май в Ню Йорк на 84 години. Кристо и брачната половинка му Жан-Клод бяха родени в един и същи ден: 13 юни 1935 година. Жан-Клод умря през 2009 година. Двамата се увенчаха със международна популярност най-много с помощта на забулените си планове. Забулването на Райхстага в Берлин беше предшествано от десетилетна политическа сага.

Енио Мориконе

Първата си комбинация той приключва още на 6-годишна възраст, а последната - малко преди да стане на 90. Маестрото беше същински перфекционист, който държеше на всяка обособена нота. Енио Мориконе остава в историята най-много с филмовата си музика, допринасла за триумфа на такива ленти като " Имало едно време на Запад " и " Двайсети век ". Италианският композитор умря на 6 юли 2020 на 91 години.Е

Еди Ван Хален

Едвард Лодевейк " Еди " Ван Хален е един от най-големите рок-китаристи в историята. В разнообразни ранглисти той е апетитен като № 4 или № 8 измежду стоте митове на електрическата китара. Заедно с брат си, Еди основава фамозната група " Ван Хален ", която жъне международни триумфи. Нидерландско-американският музикант загуби борбата с рака на гърлото на 6 октомври 2020 година.

Шон Конъри

" Бонд, Джеймс Бонд. " В ролята на английския сътрудник 007 Шон Конъри завладя публиката си освен като екшън-герой, само че и като любезен благородник с възприятие за комизъм и неудържим съблазън. Очарователният шотландец влезе в кожата на Джеймс Бонд цели седем пъти, само че публиката го обича и поради другите му филми. Носителят на " Оскар " умря на 31 октомври 2020 на 90-годишна възраст.

Пиер Карден

В самия завършек на годината загубихме именития френски фешън гуру Пиер Карден. С едноименната си фешън империя той стана и един от най-богатите хора в света. Карден вкарва в стилния дизайн футуристични и геометрични претекстове, той е и първият в сектора, който употребява дънкови тъкани за юношески сбирки. Моделиерът от италиански генезис умря на 98 години.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР