Карикатура на германското издание Der Spiegel разгневи индийците, които я

...
Карикатура на германското издание Der Spiegel разгневи индийците, които я
Коментари Харесай

Индийци се разгневиха от карикатура на Der Spiegel, приемат я за “расистка”

Карикатура на немското издание Der Spiegel разгневи индийците, които я дефинираха за “растистка ” и изразяваща “лош усет ”, заяви Би Би Си. На изображението се вижда по какъв начин раздрънкан индийски трен, претъпкан с пасажери във вагоните и над тях, изпреварва първокласен китайски трен на успореден коловоз.



Карикатурата наDer Spiegel

Карикатурата е възприета от локалните като насмешка с Индия, която съгласно показани във вторник данни, изпреварва Китай по брой на популацията.



Населението в Индия. Getty Images

Припоняме, че Организация на обединените нации чака до края на тази седмица Индия да надмине Китай и дастане най-многолюдната страна в света. Населението на Индия евентуално ще доближи 1 425 775 850 души до края на април, сочат новите данни. Миналата седмица различен орган на Организация на обединените нации предвижда, че Индия ще изпревари Китай доникъде на тази година.

Много индийци разясниха в Туитър, че немското седмично новинарско списание е с остаряла визия за Индия и не е признало напредъка, реализиран от страната през последните десетилетия.

Федералният министър Раджиев Чандрасекхар написа в Туитър: " Независимо от опита ви да се подиграете с Индия, не е мъдро да сте против Индия, до момента в който министър председател е @narendramodi ji. След няколко години стопанската система на Индия ще бъде по-голяма от тази на Германия ".

Канчан Гупта, старши консултант в Министерството на информацията, написа в Туитър, че карикатурата е " възмутително расистка ". Друг консуматор на Twitter съобщи, че карикатурата демонстрира " елитното мислене " на списанието.

От Der Spiegel към момента не са реагирали на рецензиите.

Въпреки че в доста елементи на Индия към момента могат да се видят претъпкани влакове, обилни вложения бяха направени обилни за възстановяване на железопътната мрежа на страната и на нейните влакове, напомня Би Би Си.

Карикатури, оповестени от западни медии, са предизвиквали отвращение в страната и по-рано. През 2014 година " Ню Йорк Таймс " се извини за подигравка, отдадена на индийската задача на Марс, след недоволства на читатели, че тя осмива Индия.

Карикатурата показваше фермер с крава, който чука на вратата на стая с надпис " Елитен галактически клуб ", където двама мъже седят и четат вестник. Тя беше оповестена, откакто Индия сполучливо изведе в орбита към Марс роботизираната сонда Mangalyaan.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР