Карфиолът е полезен и от него може да се приготвят

...
Карфиолът е полезен и от него може да се приготвят
Коментари Харесай

Вкусни идеи с карфиол

Карфиолът е потребен и от него може да се подготвят всевъзможни вкусотии, вместо да се затваря в границите на обичайното паниране. Карфиолът е апетитен и подготвен по друг метод. Той е кулинарен артикул, който може да отговори на всеки усет. Ето няколко вкусни хрумвания с карфиол!

Пържен карфиол

Сварете една глава карфиол, раздрана на съцветия. Всяко съцветие потопете в разрушени яйца и запържете. Докато са горещи, поръсете ги с кашкавал. Тази рецепта с карфиол е обикновена, само че вкусна.

Карфиол с майонеза

Сварете съцветията на една глава карфиол в подсолена вода, наредете ги в тавичка, залейте ги с майонеза и ги запечете в авансово загрята на двеста градуса фурна.

Карфиол с пилешко

 Карфиол с грах и пиле

Сварете половин глава карфиол, раздрана на съцветия, дружно с един наедрял морков. Сварете двеста грама пилешко филе. Нарежете пилешкото месо и моркова на кубчета. Добавете 100 грама сварен грах, подправете с майонеза, поръсете с нарязани на ситно зелени подправки.

Карфиол с репички

Сварете половин глава карфиол, раздрана на съцветия. Прецедете и охладете. Добавете една глава нарязан на колелца лук, една кисела краставичка, 10 репички, 100 грама сметана, нарязани на ситно зелени подправки. Насладете се на неустоимо ядене с карфиол!

Карфиол с яйца

Сварете половин глава карфиол, раздрана на съцветия, и два моркова. Нарежете ги на ситно. Добавете нарязана на ситно краставица, репички, 100 грама сварен грах, прибавете сметана и поръсете с нарязани на ситно яйца.

Пюре от карфиол

 Пюре от карфиол

Сварете една огромна глава карфиол и я пасирайте. Добавете в пюрето сметана или масло. Използвайте като разядка, гарнитура или зеленчуков дип.

Супа с карфиол

Сварете четиристотин грама месо по желание дружно с два моркова и две глави лук. Нарежете месото, щом се свари. Върнете го в бульона и прибавете съцветията от една глава карфиол. Поръсете с магданоз.

Рецептите с карфиол са доста и най-различни. Задължително пробвайте:

- карфиолена салата;

- карфиол на фурна;

- запеканка с карфиол;

- туршия с карфиол.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР