Кърджали ще бъде домакин на поредното издание на Фестивала на

...
Кърджали ще бъде домакин на поредното издание на Фестивала на
Коментари Харесай

Кърджали събира родопчани и гости на фестивал

Кърджали ще бъде хазаин на следващото издание на Фестивала на българския обичай и просвета „ Бъдеще с обичаи - Кърджали 2019 “.

Тридневната стратегия стартира на 6 септември с  показване на спектакъла „ Тя, той и още двама, трима... “ Ролите са поверени на „ смъртоносния секстет “ - Аня Пенчева, Александър Кадиев, Тончо Токмакчиев, Кирил Ефремов, Ненчо Илчев и Тихомир Благоев. Фестивалът продължава и в събота и неделя с огромното хоро на моста, водено от 100-те каба-гайди и богата фолклорна стратегия.
     
В Градската градина на Кърджали ще има алея на занаятите, ще бъдат показани и над 300 баници по достоверни бабини предписания. Предвидени са още фото-изложби, арт–инсталации и детски  работилници.     

Събитието се организира по самодейност на регионалния шеф Никола Чанев под патронажа на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева и с поддръжката на министерството на туризма. Целта е да се разпространява неповторимото културно-историческо завещание на Източните Родопи, пъстротата на локалния обичай, фолклор и кулинарно разнообразие.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР