Кардиологът Юрий Серебрянски разказа какви показатели за налягане са нормални

...
Кардиологът Юрий Серебрянски разказа какви показатели за налягане са нормални
Коментари Харесай

Кардиолог разби мит за кръвното налягане при възрастните

Кардиологът Юрий Серебрянски описа какви индикатори за налягане са естествени при възрастните хора. Преди се смяташе, че колкото по-възрастен е индивидът, толкоз по-високо би трябвало да бъде налягането, само че с течение на времето всичко това беше преразгледано.

" При възрастните хора кръвното налягане от порядъка на 130-140 горна граница се смята за обикновено “, изясни лекарят, представен от zdrave.to.

Според него границите на налягане значително зависят от времето на деня. Така че при една категория хора налягането може да се увеличи през първата половина на деня, при друга категория - през втората половина на деня.

Що се отнася до нормализирането на налягането, Серебрянски поучава да се свържете със експерт, който ще разпознава повода за високото кръвно налягане и ще помогне да го приведете в естествени граници по най-подходящия за вас метод.

В същото време, в случай че се направи опит за понижаване на високото кръвно налягане без консултация със експерт, рискът от мозъчен кръвоизлив, инфаркт на миокарда, белодробен оток и сърдечна непълнота може да се усили. Възможни са и тромботични или тромбоемболични затруднения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР