Капитанът на националния отбор на Нидерландия по футбол Вирджил ван

...
Капитанът на националния отбор на Нидерландия по футбол Вирджил ван
Коментари Харесай

Ван Дайк: За мен е чест да играя срещу Меси

Капитанът на националния тим на Нидерландия по футбол Вирджил ван Дайк остава нащрек за опасността, която провокира Лионел Меси в състава на Аржентина преди четвъртфиналния конфликт сред двата отбора в петък на Световното състезание в Катар.

При последната среща сред двамата на клубно равнище Ван Дайк бе победител. Тогава нидерландският бранител назова Меси най-хубавият футболист, против който е играл, а той и съотборниците му от Ливърпул наваксаха три гола пасив против Барселона и отстраниха испанския гранд на полуфиналите на Шампионска лига през 2019 година. Сега бранителят още веднъж насочи положителни думи към именития аржентински футболист. „ Чест е да играя против него “, сподели Ван Дайк във връзка Лионел Меси на конференция преди четвъртфинала на Мондиал 2022. „ Но не става въпрос за мен против него или Нидерландия против него, а Нидерландия против Аржентина. Никой не може да победи самичък, а ние ще излезем с добър проект в мача “, разяснява още той.

Такъв бе и казусът на Световното състезание през 2014 година, когато селекционерът Луис ван Гаал трябваше да се приготви за опасността от страна на Меси, само че отборът му да загуби конфликта от полуфиналите с дузпи. Дейли Блинд е единственият представител в сегашния състав на Нидерландия, който участваше тогава, само че и двамата са с изменени функции в двата тима. Ван Дайк се надява да употребява и персоналния си опит от 2019 година, когато Ливърпул надви над Барселона. „ Трудното нещо при Лионел Меси е, че когато нападаме, той наподобява някъде настрана, само че би трябвало да сме доста деликатни в отбрана, защото те постоянно го търсят, с цел да основат рискови контраатаки “, съобщи нидерландският национал.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР