Капитанът на германския национален отбор по футбол Мануел Нойер ще

...
Капитанът на германския национален отбор по футбол Мануел Нойер ще
Коментари Харесай

Мануел Нойер ще носи лентата One Love на първия мач срещу Япония

Капитанът на немския народен тим по футбол Мануел Нойер ще носи многоцветната капитанска лента One Love на първия мач от Световното състезание против Япония, без значение от вероятните наказания от ФИФА.

Няколко капитани на тимове възнамеряват да носят лентата в символ на съпричасност с хората с друга полова ориентировка, а Нойер сподели на конференция, че ще се причисли към самодейността. Хари Кейн също ще носи специфичната лента в откриващия мач на Англия.

Междувременно шефът на Германския футболен съюз Оливер Биерхоф реагира ненадейно на ексцентричните ленти със обществени послания, показани от ФИФА преди шампионата. 

" Разбира се, решението в последния миг е изненадващо. Изглежда, че ФИФА няма ясна позиция ", сподели той.

Ден преди церемонията по откриването ФИФА си партнира с комисиите на Организация на обединените нации за осъществяване на обществени акции по време на Световното състезание и благоприятни условия за известия ще бъдат предоставени на тимовете и посредством капитанската лента. ФИФА не е забранила лентата One Love до момента, само че политическите изказвания са неразрешени от устава.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР