Капитанът на Барселона Серхио Бускетс ще напусне клуба през лятото

...
Капитанът на Барселона Серхио Бускетс ще напусне клуба през лятото
Коментари Харесай

Капитанът на Барселона обяви, че напуска клуба

Капитанът на Барселона Серхио Бускетс ще напусне клуба през лятото след 18-години на „ Камп Ноу “. Това разгласи той във видео в обществените мрежи.

34-годишният Бускетс стартира кариерата си при юношите на Барселона през 2005-а, а за първия състав дебютира през 2008-а. Той е отказал предлагането за нов контракт при по-ниско финансово заплащане.

„ Дойде време да разглася, че това ще бъде последният ми сезон с Барселона. Това бе едно незабравимо пътешестване. Винаги съм мечтал да играя с този екип и на този стадион, а действителността надмина фантазиите ми “, съобщи Бускетс.

„ Нямаше да допускам, в случай че ми бяха споделили, когато дойдох като млад състезател, че ще бъда в най-хубавия тим в света за 15 сезона и ще изиграя повече от 700 мача. За мен беше чест, фантазия и огромна горделивост. За мен значеше всичко да пазя и да представям клуба за толкоз доста години. Решението ми не беше елементарно, само че мисля, че точното време пристигна “, сподели още капитанът на каталунците.

Серхио Бускетс има общo с 18 гола и 40 асистенции. Той е трети по този посочил след Меси (778) и треньора Шави (767). Бускетс има и на-много участия в дербито с Реал Мадрид – 48.

Той има осем трофеи с Барселона, които най-вероятно скоро ще станат девет, плюс три трофея от Шампионската лига, седем Купи на Испания, седем Суперкупи на страната, три Суперкупи на Европа и три трофеи от Световното клубно състезание.

През предходната година халфът се отдръпна и от националния тим. С Испания той стана европейски и международен първенец.

Според локални медии Бускетс е приел оферта от клуба от Саудитска Арабия Ал Хилал. Вчера се появиха информации, че Лионел на година.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР