Капитанът на Българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов и

...
Капитанът на Българския национален отбор по волейбол Цветан Соколов и
Коментари Харесай

Цветан Соколов и Динамо триумфираха с втора поредна титла на Русия

Капитанът на Българския народен тим по волейбол Цветан Соколов и неговият клубен Динамо (Москва) за втори следващ сезон станаха първенци на Русия.

Във финалния конфликт Соколов и компания се постановиха с 3:2 (26:24, 23:25, 25:20, 20:25, 15:9) над състава на Локомотив (Новосибирск), воден от някогашния български селекционер Пламен Константинов.

На процедура този край опълчи един против различен двата тима, които победиха с купата на Русия в предходните два сезона.

Цветан Соколов беше измежду играчите с главен принос за триумфа на Динамо, като българският диагонал приключи дуела с 17 точки. Единственият с по-голям краен актив за спечелилите беше Ярослав Подлесних, който завърши с 19.

Над всички в дуела обаче беше сръбският посрещач на Локомотив (Новосибирск) Дражен Лубурич, който заби 26 точки. Дори неговото показване обаче не стигна на момчетата на Пламен Константинов за триумфа.

След края на финалния конфликт тимът на Динамо (Москва) беше коронясан за четвърти път в историята си като първенец на Русия, а също така столичани имаха и най-вече представители в идеалния тим на " финалната шестица ".

За наша наслада измежду тях бе и Цветан Соколов, който беше определен за най-хубав диагонал, до момента в който наградата за най-полезен състезател получи неговият съотборник Павел Панков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР