Капитан I ранг Андрей Палий, заместник-командир на Черноморския флот (ЧФ),

...
Капитан I ранг Андрей Палий, заместник-командир на Черноморския флот (ЧФ),
Коментари Харесай

Заместник-командващият руския Черноморски флот е загинал при боевете за Мариупол

Капитан I сан Андрей Палий, заместник-командир на Черноморския флот (ЧФ), е умрял по време на войната в Украйна в боевете за Мариупол, заяви губернаторът на Севастопол Михаил Развозжаев, представен от ТАСС.

Севастопол, който е съществена база на съветския Черноморски флот, се намира на полуостров Крим, анексиран от Русия през 2014 година

" В сраженията за освобождението на Мариупол от украинските нацисти почина заместник-командирът на Черноморския флот капитан I сан Андрей Николаевич Палий. През 1993 година отхвърля да постави клетва за честност към Украйна и остава правилен на Русия, като отпътува за Северния флот. Бях другар с Андрей Николаевич, той беше доста открит и заслужен човек ", се споделя в информацията.

Руският флот не е реагирал на искане от Ройтерс за потвърждаване на информацията.

Снаряд избухна пред жилищна постройка в Киев

Снаряд е избухнал в двор пред жилищна постройка в Киев, ранени са минимум петима души. Двама са настанени в болница, заяви кметът на украинската столица Виталий Кличко.

Десететажната постройка е съвсем разрушена, установяваха публицисти от Франс прес, съгласно които по нея се виждат следи от избухналия пожар, а всички прозорци са отнесени.

В двора с площадка за игри, затрупан с парчета, стоят обгорелите остатъци на две коли.

Пожарникарите са отвели една стара жена и мъж в шоково положение с повърхностни рани по лицето в пристигнала кола за спешна помощ, където двамата са получили медицински грижи.

" Късмет е ", че други жертви няма, разяснява пред Агенция Франс Прес Свитлана Водолага, говорителка на украинската незабавна помощ. Шестима души бяха извадени живи от руините, показва тя.

Пострадала е и детска градина, само че в нея за благополучие не е имало хора.

" Сестра ми беше на балкона, когато стана това, за малко да я убият ", споделя 30-годишната Анна. " Моля ви се, НАТО, затворете въздушното пространство " над Украйна, прибавя тя и приключва с думите " Мразя Путин ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР