Къпините са отличен източник на антиоксиданти и ви помагат да

...
Къпините са отличен източник на антиоксиданти и ви помагат да
Коментари Харесай

8 причини да добавиш къпини към менюто си още днес

Къпините са отличен източник на антиоксиданти и ви оказват помощ да имате мощно тяло, стабилно на офанзиви от вируси и микроби. Къпините съдържат калий, магнезий, калций, витамини А, С, Е и комплекс витамин В. Те са значим източник на антоцианини, антиоксиданти, които придават на къпините натоварен цвят и защищават тялото от свободните радикали. Фибрите, витамините и минералите в къпините ще ви оказват помощ да прекроите фигурата си без изпитание, а апетитът ви ще бъде под надзор за няколко часа. В допълнение към ниското си наличие на калории, къпините имат и доста изгоди за здравето. Около 15 броя къпини са една от 5-те порции плодове и зеленчуци, които би трябвало да ядете всеки ден. 
Ето изгодите от честата консумация на къпини:
1. Превенция на сърдечно-съдови болести
Според изследвания къпините понижават равнищата на холестерола и предотвратяват отлагането на мазнини по стените на артериите. По този метод защищават сърцето ви и подтикват функционалностите му. 
2. Намаляване на риска от рак
Ежедневната консумация на къпини води до понижаване на риска от злокачествени тумори и предотвратява разпространяването на ракови кафези, като в същото време подтиква развиването на здрава тъкан. 
3. Подобряване на хигиената на зъбите
Благодарение на семената, съдържащи се в къпините, те могат да оказват помощ за по-бързото премахване на зъбния камък, както и за избелването на зъбите. Те също по този начин предотвратяват инфекции и възпаления на венците, като са извънредно ефикасни при гингивит. 
По-безопасно е да разкрасите усмивката си, като опитате този натурален вид, който не въздейства върху емайла и има ефектен усет.
 8 навика, които ви пречат да отслабнете 8 навика, които ви пречат да отслабнете
Ако желаете да започнете да водите здравословен метод на живот, не бързайте да го вършиме преди да се запознаете с някои детайлности. Д...
4. Стимулиране на паметта
Специалистите са открили, че порция къпини, употребявана всекидневно в продължение на най-малко 2 седмици, усъвършенства когнитивните функционалности. Също по този начин, заради високото наличие на полифеноли, тези плодове предотвратяват увреждането на мозъка и подтикват паметта и способността да се концентрират. Освен това къпините са добър източник на манган и този минерал понижава риска от епилепсия.
5. Намаляване на болки в ставите
Според специалисти тези ароматни плодове са потребни и в диетата на хора, страдащи от ревматизъм и артрит. Прилагани като локален компрес, къпините понижават подуването и предизвикват подвижността на ставите, а употребяваните всекидневно ще работят вътрешно, с цел да понижат възпалението. 
6. Лечение на надраскване
 6 метода и един плод да си гарантирате чудесно здраве и елегантна визия 6 метода и един плод да си гарантирате чудесно здраве и елегантна визия
Авокадото е цялостен с всички хранителни субстанции, които подкрепят съвършеното действие на организма и оказват помощ и за намаляване. И та...
Поради противовъзпалителния си резултат къпините са потребни и в случай че сте се надраскали, защото спомагат зарастването на раните. 
7. Облекчаване на акне
Къпините съдържат идеалната композиция от витамини и минерали за бързо възстановяване на външния тип на склонна към акне кожа. Те понижават тежестта на съществуващите лезии и форсират заздравяването им, като в същото време предотвратяват образуването на други пъпки. 
8. Полезни са за очите
Подобно на други горски плодове като боровинките да вземем за пример, къпините са извънредно потребни за очите. Ако работите на компютър или усещате, че зрението ви отслабва по други аргументи, наложително би трябвало да похапвате боровинки и къпини всеки ден.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР