Капацитетът е над 300 самолетни проверки годишно с цел поддръжкаПървият

...
Капацитетът е над 300 самолетни проверки годишно с цел поддръжкаПървият
Коментари Харесай

Wizz Air откри хангар за самолети в София

Капацитетът е над 300 самолетни инспекции годишно за поддръжка

Първият хангар за самолети на Wizz Air в България има потенциал за осъществяване на над 300 сесии по поддръжка на година

Нискотарифният транспортьор Wizz Air откри първия си хангар в София. Това е четвъртият център за самолетна поддръжка на самолетната компания в Европа и първият на Балканския полуостров, подчертаха от компанията.

Хангарът ще обезпечи самолетна поддръжка съгласно стандартите на самолетната компания, като има опция и за в допълнение уголемение. Така Wizz Air ще усили опциите си за местна поддръжка на самолетите Airbus A320.

Съоръжението е построено в партньорство с българската компания за авиопревози Rose Air в регион Северен на летище София и е с потенциал на осъществяване на над 300 самолетни инспекции годишно за поддръжка. В хангара ще могат да се правят и съществени железни поправки.

Наскоро флотилията на Wizz Air надмина 100 самолета, 14 години след учредяване на компанията, която всяка година уголемява активността си в Европа със приблизително 20%. Флотилията на самолетната компания сега се състои от 71 самолета Airbus A320 и 31 самолета Airbus A321, като тя е и една от най-младите в Европа със междинна възраст на самолетите от единствено 4,6 години.
още по тематиката
Самолетите Airbus A320 са в приложимост приблизително по съвсем 13 часа дневно, което разрешава на компанията да резервира ниските си разноски на единица и в това време да обезпечи преференциални цени за клиентите.

Плановете за предстоящ напредък на Wizz Air включват доставката на още 266 самолета Airbus от най-ново потомство до края на 2026 година Амбицията на Wizz Air е да се трансформира в една от петте най-големи самолетни компании в Европа и за задачата ще влага в допълнение на пазарите, където участва по-слабо, правейки пътуванията със аероплан налични за от ден на ден хора.

„ Тази инвестиция свидетелства за уговорката на Wizz Air към българския пазар и ще поддържа основаването на 100 нови локални работни места ”, съобщи Андраш Радо, управител „ Корпоративни връзки ” на Wizz Air

Wizz Air започва активността си в България преди 12 години. Компанията има 8 основани самолета у нас: един във Варна и седем в София, в това число 4 ултра-ефективни Airbus A321. От първия полет на Wizz от България до през днешния ден над 12 милиона пасажери са пътували по 45-те маршрута до 20 страни на самолетната компания.

Новият хангар за самолети в София е първият център за поддръжка на Wizz Air на Балканите, с потенциал за осъществяване на над 300 сесии по поддръжка на година, съобщи Андраш Радо, управител „ Корпоративни връзки ” на Wizz Air. „ Тази инвестиция в допълнение свидетелства за уговорката на Wizz Air към българския пазар, към София, и ще поддържа основаването на 100 нови локални работни места ”, добави той.

„ Смятаме, че това стратегическо решение на Wizz Air, с изключение на ясните изгоди за нискотарифния транспортьор и всички заинтригувани страни, ще сътвори спомагателни благоприятни условия за работа на висококвалифицирани инженери и експерти по поддръжка. Това би спомогнало за задържането на локалните надарени специалисти и за по-нататъшното развиване на промишлеността по поддръжка и ремонт в България като страна с съвсем 100-годишна история в строителството на самолети ”, уточни Иван Дочев, шеф на Rose Air.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР