Канцлерът на Германия Ангела Меркел ще търси споразумение със страните

...
Коментари Харесай

Меркел иска затваряне на ски курортите в Европа заради пандемията |

Канцлерът на Германия Ангела Меркел ще търси съглашение със страните от Европейски Съюз, ски курортите да останат затворени до началото на януари поради пандемията, съобщи Би Би Си. 

" Ще кажа намерено, това няма да е елементарно, само че ще опитаме ", съобщи Меркел. 

Целта е да не се повтори обстановката с австрийския курорт Ишгъл, трансформирал се в едно от първите огнища на болестта, след което се популяризира в 45 страни. 

Очаква се страни като Австрия да не се съгласят с тази концепция. Страната планира да отвори курортите си още през декември.

Вчера, като се плануват и ограничавания за празнуването на коледните и новогодишните празници. 

" Като се има поради огромният брой инфектирани, позволяваме, че рестриктивните мерки, които са в действие преди Коледа, ще бъдат продължени до началото на януари, сигурно за множеството елементи на Германия ", съобщи Меркел пред Народното събрание.

Това решение ще удължи заповедта за възбрана на работата на питейните заведения, заведенията и заведенията за хранене. Засега се планува учебните заведения и магазините да останат отворени. Обмисля се учениците да бъдат разграничени на по-малки класове и часовете им да не се засичат. От 1 декември е планувано събиранията да бъдат лимитирани до 5 души. Изключение вършат коледните и новогодишните празници - до 10 души, с цел да могат фамилиите да честват дружно.

, а президентът на страната Еманюел Макрон разгласи, че вторият пик на болестта е овладян. Баровете и заведенията за хранене остават затворени до 20 януари. Още ограничавания ще бъдат отстранени от 15 декември за празничния интервал. Затворените до момента нехранителни магазини се отварят този уикенд. Киносалоните ще проработят още веднъж, рестриктивните мерки за пътешестване ще бъдат вдигнати.

Френските ски курорти ще останат затворени до идната година .

Ски курортите в Швейцария са отворени , а полицията там следи на въжен превоз станциите дали се съблюдават ограничения - носене на маски и съблюдаване на отдалеченост. Отменени са и условията, чужденци от множеството страни в Европа да се слагат под карантина при влизане.

Италия разгласи, че отсрочва началото на ски сезона , но премиерът на страната Джузепе Конте сподели, че е нужно европейско решение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР