Канцлерът на Германия Ангела Меркел пое отговорност за скандала във

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел пое отговорност за скандала във
Коментари Харесай

Меркел пое отговорност за скандала в Службата по миграция и бежанци

Канцлерът на Германия Ангела Меркел пое отговорност за абсурда във Федералната работа по миграция и бежанци, предава " Deutsche Welle ", представена от Агенция " Фокус ".

„ Не диря елементарен път. Нося политическа отговорност за това “, заяви Меркел в предаване на телевизионния канал ARD, излъчено в неделя.

Съгласно думите й, в обстановка на невиждан напор на бежанци през 2015 година тя се е намесила в службата, с цел да облекчи работата й. Въпреки това немският водач изрично отхвърли обвиняванията, че се е управлявала от правилото „ скоростта на разглеждането на молбите за убежище е по-важна от качеството на инспекциите “.

По-рано немските социалдемократи, сътрудници на Съюза (ХДС/ХСС) в обединението в Берлин, упрекнаха Меркел в открита интервенция в работата на Федералната работа по миграция и бежанци.

„ Меркел се пробва да избегне своята отговорност “, заяви зам.-председателят на ГСДП Рафл Щегнер, като в същото време настоя за „ неотложно следствие “ на дейностите на канцлера. 

И до този миг Меркел остава уверена в правилността на решението да отвори границите.

„ Знам, че точно на канцлера лежи политическата отговорност за множеството събития, протичащи се в страната, и аз поемам тази отговорност “, увери Меркел.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР