Канцлерът на Австрия Себастиан Курц ще съобщи днес как ще

...
Канцлерът на Австрия Себастиан Курц ще съобщи днес как ще
Коментари Харесай

Австрия разхлабва примката

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц ще заяви през днешния ден по какъв начин ще бъдат отменяни ограничаващите ограничения след края на локдауна на 6 декември, само че още нощес всички локални медии оповестиха кои са браншовете, които ще отворят първи порти и кои ще останат затворени.

Единодушно е мнението, че търговията и образователните заведения ще се задействат, въпреки и с ограничавания. Остава наложителното носене на маски в магазините. Както напролет ще бъде несъмнено по какъв брой квадратни метра ще би трябвало да се обезпечат на клиент, написа в електронния си уебсайт вестник " Кронен цайтунг ".

Вероятно хотелите, заведенията, културните институции и спортните уреди ще останат затворени за аудитория. Затворени ще са и студията и салоните за услуги - фризьори, маникюр, педикюр, масаж. Очаква се ски лифтовете да проработят, само че единствено за дневни туристи от Австрия. Вестник " Стандард " написа, че хотели и заведения за хранене ще отворят през януари, това ще стане по скица, която с създава сега.

Дискусиите с Италия и Германия за това по какъв начин да бъде проведен зимният туризъм, ще станат непотребни с въвеждането на заплануваните ограничавания за влизане в страната, а точно: идващите в Австрия от страни, където броят на новозаразените за седмица надвишава 100 /на 100 000 души/, би трябвало да се подложат на 10-дневна карантина, което прави невъзможна зимната почивка за тях. Мярката би трябвало да влезе в действие преди Коледа и да продължи до 10 януари. Тя ще се вкара за да предотврати болестта, пренасяна от хората, връщащи се в Австрия от чужбина. Вестник " Курир " оповестява, че наложителната карантина при връщане от регионите с висока заплаха няма да се смята за извинителна причина пред работодателите.

Карането на ски ще бъде обезпечено на първо място за локалното население и по-специално за хората, живеещи покрай ски пистите. Те ще бъдат отворени не при започване на месеца, а преди Коледа, написа електронното издание на " Пресе ". Специална идея за сигурност ще предписва по какъв брой души да пътуват в гондолите на ски лифтовете, с цел да бъде спазена нужната отдалеченост.

Учебните занятия в австрийските учебни заведения ще стартират в понеделник, написа електронното издание на " Курир ", само че не за всички класове, а за децата до четвърти клас. По време на образователните часове децата няма да са длъжни да носят маски. Според " Курир " към момента се изготвят графиците, по които образователните часове ще бъдат разпределени за дребни групи възпитаници за ограничение на броя на децата, намиращи се в постройката на учебното заведение. Вестникът написа, че и прогимназиалните класове ще имат присъствени занятия в избрани дни и на групи, като носенето на маски за тях е наложително от самото начало.

Гимназистите ще имат присъствени дни и дни за независима подготовка по домовете. Учителите и личният състав на всички учебни заведения ще бъдат изследвани за Ковид-19 идния уикенд преди да стартират образователните занятия. Вестник " Стандард " оповестява, че необятно набелязаната акция ще бъде осъществена в учебни пространства и в конферентни зали на хотелите.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР