Кандидатурата се обявява в последния момент. Невинаги тази практика на

...
Кандидатурата се обявява в последния момент. Невинаги тази практика на
Коментари Харесай

Проф. Галунов за Хекимян: Десният избирател ще бъде разколебан. Очертава се загуба на ГЕРБ в София

" Кандидатурата се афишира в последния миг. Невинаги тази процедура на ГЕРБ е била доста сполучлива. Пропуска се предварителната фаза в акцията, в която гражданското общество може да каже своето мнение. ГЕРБ това искаше да избегне. Кандидатурата се сервира безусловно в последния миг. С тази кандидатура се съкрати оптимално времето, в което може да бъде осъществяван спор. "

 

Това мнение изрази пред БНР политологът проф. Тодор Галунов, учител във Великотърновския университет. Според него кандидатурата на Антон Хекимян усилва възможностите на другите претенденти.

 

Част от обичайните гласоподаватели на ГЕРБ могат да се преориентират. ГЕРБ върви към вид да загуби София, счита проф. Галунов.

 

Освен София, са проблем и други градове, в които ГЕРБ има обичайно мощни позиции. Тази тактичност на ГЕРБ е рискова, регистрира политологът.

 

" С този избор силите се изравниха, даже ГЕРБ дърпа очевидно обратно. Десният гласоподавател ще бъде много обезверен ", сподели той в предаването " 12+3 ".

Според Галунов на този декор проф. Вили Лилков ще притегли част от гласовете, а Ваня Григорова ще се опита да обхване всички насъбрани обществени проблеми в София, само че и за двамата ще е мъчно да стигнат до балотаж.

Битката остава неразбираема, само че се обрисува опция за загуба на ГЕРБ, заключи обстановката Тодор Галунов. По думите му спускането на кандидатурата в 12 без 5 наподобява на поднасяне на успеха на някоя от другите обединения.

Ще стои и въпросът доколко цялата акция ще се отрази на сглобката, добави той.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР