Кандидатурата на Деница Сачева влезе извънредно и по спешност в

...
Кандидатурата на Деница Сачева влезе извънредно и по спешност в
Коментари Харесай

Опозицията vs. Сачева в парламента

Кандидатурата на Деница Сачева влезе изключително и по неотложност в пленарната зала, където бе показана от вицепремиера Томислав Дончев ведно с предлагането за освобождение на Бисер Петков като обществен министър.

От опозицията обявиха, че няма да я поддържат за министър. Заявиха го от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и " Атака ".

От " Атака " и Българска социалистическа партия се опълчиха и на това, че не са оповестени претекстовете за освобождението на Петков, само че и против самата персона на бъдещата министърка.

Заради фотоси със сирийски жители, след това " изгонени от ДАНС, Десислав Чуколов попита: " Ние обществен министър за бежанците ли ще имаме, или за българите?

Чуколов сподели, че депутатите на Сидеров ще гласоподават срещу нея, а може да размислят, в случай че тя анулира закона за обществените услуги. Националистите държат Деница Сачева, която е бранител на Истанбулската спогодба, да отговори на въпроса дали ще я стартира.

" В последна сметка, ние ще изберем министър, за който не е имало турско иго, а османско наличие ", заключи Драгомир Стойнев, зам.-шеф на ПГ на левицата, откакто изреди всички рецензии за липса на промени в обществената сфера.

" Няма да имате право да се представяте като борци против джендър идеологията, тъй като подкрепяте един от най-ярките на джендър иделогията ", предизвести депутатите на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ Георги Гьоков.

От Движение за права и свободи не икономисаха острите си рецензии първо към процедурата и спешността, с която дневният ред на Народното събрание се трансформира, а по-късно и опазиха Бисер Петков от хулите, че не бил свестен от сътрудниците му министри. " Министър Петков приказва на експертен език, неговите сътрудници най-вероятно не са разбирали неговия език ", сподели шефът на обществената комисия. " Нищо изключително не постанова тази точка да бъде включена в дневния ред ", установи депутатът от Движение за права и свободи. Д-р Адемов напомни, че проблемите са систематични. " Смяната на правила - " стани да седна ", няма да реши проблемите. Социалното разслоение е това, което нервира всички български жители ", обърна се той към ръководещите.

" Някой приказва мощно и вика, когато няма какво да каже ", отвърна на рецензиите вицепремиерът Томислав Дончев, за чието протеже минава Деница Сачева.

" Министър Дончев да не прави забележки като класен началник ", опонира му Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия. Бившата директорка на 25 СУ подсети какво е работила Сачева като зам.-министър на образованието. " Учителите най-добре знаят каква тежест имат на гърба си, тъй като това е промяна, и първоначално трябваше да има основа на тази промяна. Имаме липса на ресурсни учители. имаме липса на психолози. Нямаме кабинети, нямаме уместно съоръжение ", разкритикува работата й в ресора на МОН. Като изключим пиар акциите на министерството, в този механизъм за връщане, ще забележим, че още веднъж учебните заведения бяха оставени в 90% от случаите сами. Ако в този момент бъде определена, може би пък ще задейства обществените чиновници, с цел да оказват помощ на учителите ", иронизира Анастасова.

И тя, и останалите депутати от трибуната подсетиха за така наречената " джендър анкета " в учебните заведения, разпоредена от Сачева в качеството й на зам.-министър на образованието. " Тази анкета бе публикувана след решението на Истанбулската спогодба, а по-късно. Казвам всичко това, тъй като, когато един човек взема решение, че може да поеме един подобен сериозен пост, той би трябвало да е диалогичен с всички останали министерства и да съблюдава законовите правила в страната ", съобщи педагожката, като разгласи, че няма да гласоподава за Сачева.

Валери Симеонов пък откри, че се случва нещо напълно естествено със промяната на един министър с различен. " Защо е тази нервност? Този негативизъм, това отричане? Имам възприятието, че избираме Папа! ", възкликна водачът на НФСБ. " Не му вменявайте да прави огромни, космополитен злодейства като Дарт Вейдър! ", отбрани той Сачева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР