Кандидатите за ректор на втория най-голям университет у нас –

...
Кандидатите за ректор на втория най-голям университет у нас –
Коментари Харесай

Доц. Атанас Владиков обяви програмата си, с която кандидатства за ректор на ПУ Паисий Хилендарски

Кандидатите за ректор на втория максимален университет у нас – Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " към този моент са двама – актуалният ректор, биологът Румен Младенов, и икономистът със модерна визия за бъдещето на университета – доцент Атанас Владиков.


Доц. доктор Атанас Владиков от катедра " Маркетинг и интернационалните стопански връзки " на ФИСН разгласи пред медиите мандатната си си за ръководство на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " съвсем месец преди провеждането на отчетно-изборното заседание, което е планувано за 22 май.

 

Доц. доктор Атанас Владиков е кореняк пловдивчанин, приключил е СОУ " Св. Св. Кирил и Методий " с профил гръцки език. След това е приключил бакалавър МИО в ПУ " Паисий Хилендарски ", има две магистратури по бизнес администрация от ПУ " П. Хилендарски " и от университет в Оклахома. От 17 години е учител в Пловдивския университет и е минал през всички стълбици на университетската подчиненост.

Ключовите точки в програмата на доцент Владиков са:

- бистрота, обективност, отвореност;
- подготвеност и потенциал на администрацията;
- интензивно присъединяване на гражданското общество;
- видимост и престиж в европейското и международно пространство за висше образование;
- повишение културата на качество при оценяването и акредитацията посредством засилена планова активност.

Според него ПУ може да се възползва в по-голяма степен от опциите на европейските стратегии и да основава научна продукция с по-голяма пазарна стойност. Амбицията на доцент Владиков е ПУ да се впише сполучливо в клъстерите от европейски академични мрежи и доникъде на 2024 година да влезе в ТОП 500 в Европа.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР