Според регионалния министър Виолета Коритарова, двамата отстранени служители на Областно

...
Според регионалния министър Виолета Коритарова, двамата отстранени служители на Областно
Коментари Харесай

Кой и защо преасфалтира участъка край Аксаково, дни преди кола на НСО да катастрофира там?

Според районния министър Виолета Коритарова, двамата отстранени чиновници на Областно пътно ръководство във Варна със своите дейности или безучастие са позволили преасфалтиране на мястото на злополуката единствено дни след случая. Ремонтът беше изработен през уикенда. Служител в автомивка, която се намира покрай мястото на злополуката, споделя, че пътят е бил в положително положение и недоумява за какво се е наложил ремонтът.

" По-надолу има, само че тук тъкмо нямаше дупки. В неделя сутринта го почнаха, по кое време са го свършили не знам. Като си потеглих отсам още работиха в неделя. Днес, като пристигнах ги нямаше. Явно дребен сектор са асфалтирали ", сподели Николай Атанасов, чиновник в автомивка.

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов съобщи, че обвързване на полицията е да обезпечи местопроизшествието. В деня на злополуката, чиновници на вътрешното министерство са отстранили двата автомобила и са почистили пътя.

" Оттам нататък кой, по кое време, по каква причина и какви поправки е правил, смятам че следва да обърнете въпроса към Агенция “Пътна инфраструктура, както и към компаниите, които са направили ремонта ", разяснява Калин Стоянов, длъжностен министър на вътрешните работи.

Министър Коритарова е изпратила сигнал до прокуратурата за дейностите на компанията, направила ремонта. Оттам обявиха, че нито устно, нито документално са били предизвестени да не асфалтират сектора на злополуката.
От Агенция “Пътна инфраструктура ” отхвърлиха коментар за ремонта.

В ранния следобяд придвижването по основния път Варна - Добрич се контролираше от чиновници на Пътна полиция, с цел да могат следователи от Военно-окръжната прокуратура в Сливен да създадат оглед на мястото на асфалтирания сектор.

През годините в региона на кръстовището до Аксаково постоянно са ставали произшествия, споделя автомобилният играч Тихомир Стратиев. Според него, има два разновидността, с цел да се лимитират случаите там.

" Единият вид е да бъде направено кръгово придвижване, което е малко по-скъпо и малко по-сложно….. Според мен по-бързият вид, който би бил сполучлив, това е да се слагат повече знаци и да се понижи скоростта до 50 километра в час ", изясни Тихомир Стратиев, авто играч.

Служебният министър председател Димитър Главчев чака пояснение за ремонта в сектора на злополуката, а също и наказване за хората, които са виновни за това решение.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР