Кандидатът за втори президентски мандат на изборите в Северна Македония

...
Кандидатът за втори президентски мандат на изборите в Северна Македония
Коментари Харесай

Пендаровски очаква победа в президентските избори в Северна Македония

Кандидатът за втори президентски мандат на изборите в Северна Македония Стево Пендаровски не чака на първия тур на изборите да има определен президент поради рекордния за страната брой претенденти. За да има победител на изборите на 24 април, един от седемте кандидат-президенти би трябвало да завоюва гласовете на повече от половината от гласоподавателите, вписани в изборните описи, отбелязва Българска телеграфна агенция. 

Пендаровски обаче чака, че ще завоюва на втория тур на президентските избори в страната, който ще се организира дружно с парламентарните избори на 8 май, а в предизборната си акция ще посети 65 обитаеми места във всички общини в страната, като през днешния ден ще бъде в Кривогащани, Крушево и Прилеп.

„ Очакваме да имаме срещи с хиляди наши жители и да им представим какво е моето предложение за идващите пет години. Някой ще каже, че може би това не е належащо, тъй като имам петгодишен мандат зад тила си и македонските жители доста добре знаят какво съм отстоявал, срещу какво съм бил, какво съм подкрепял и какъв политически профил могат да чакат и през идващите пет години, в случай че ми дадат доверието си. Мисля обаче, че в последните години подтекстът се е трансформирал, както в интернационален проект с войната в Украйна, по този начин и в районен и във вътрешен проект и би трябвало персонално да покажа на жителите променените си възгледите по въпроси, които имат характерна политическа динамичност “, сподели Пендаровски пред медиите при откриването на клуба на предизборния си щаб си в центъра на Скопие през днешния ден.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР