Кандидатът за президент на Франция от крайната десница Марин Льо

...
Кандидатът за президент на Франция от крайната десница Марин Льо
Коментари Харесай

Марин льо Пен омаловажава връзките си с Русия преди втория тур на изборите

Кандидатът за президент на Франция от крайната десница Марин Льо Пен съобщи в сряда, че обвиняванията, че е близка до Русия, са " несправедливи ", и повтори, че е трансформирала позицията си по отношение на Кремъл след войната в Украйна, оповестява Политико.

" Процесът, на който съм подложена, е изключително неправдив ", съобщи политикът от Националния общ брой на конференция в Париж, на която изложи предложенията си за външната политика преди втория тур на президентските избори във Франция на 24 април против настоящия президент Еманюел Макрон.

" До началото на войната в Украйна имах вяра, че е в полза на Франция още веднъж да има по-тесни връзки с Русия и да попречи на Русия да построи подобен стабилен съюз с Китай ", сподели Льо Пен.

 

Но откогато Русия нахлу в Украйна в края на февруари, Льо Пен се бори да се отърси от имиджа си на претендент, подкрепящ Владимир Путин, макар опитите си да омаловажи благосклонностите си към съветския водач и да се показа като по-основен избор в президентската конкуренция.

Дългогодишна почитателка на Путин, Льо Пен посети Кремъл през 2017 година, похвали " новата визия " на съветския президент за света и одобри съветски заеми, с цел да финансира партията си. Миналия месец екипът на акцията на Льо Пен заяви, че е трябвало да изхвърли над един милион листовки, тъй като на тях е имало фотография, на която тя се ръкува с Путин. По-рано през февруари Льо Пен съобщи, че " въобще не има вяра ", че Русия ще нахлуе в Украйна, и осъди " неразбирането на проблемите и мисленето " в Русия.

 

 

Оттогава тя се отдръпна, признавайки по малкия екран, че спорът е " трансформирал мнението ѝ " за Путин, и поредно осъди нашествието. По-рано този месец тя назова " военни закононарушения " известията за всеобщи убийства на цивилни жители от съветските войски в Буча и прикани за следствие под управлението на Организация на обединените нации.

В сряда Льо Пен съобщи, че споделя желанието на Макрон " още веднъж да свърже Русия с Европа ", когато той предложения Путин в двореца Версай през 2017 година и в лятната си резиденция в Брегансон две години по-късно.

Тя добави, че поддържа по-тесни връзки сред НАТО и Русия, " откакто войната сред Русия и Украйна завърши и бъде решена с кротичък контракт ".

 

 

Льо Пен също по този начин твърди, че е " самостоятелна " от непознати сили и че е получила заем от съветска банка, " тъй като в никакъв случай не съм успявала да получа заем нито във Франция... до момента... нито в Европа " Тя добави, че партията продължава да изплаща този заем.

 

 

По време на конференцията Льо Пен също омаловажи евроскептичната си позиция.

" Никой не е срещу Европа ", сподели тя и настоя, че желанието за превръщане на Европейски Съюз е " да го спасим ".

" Формата му ни кара да не сме съгласни ", споделя тя.

Въпреки това предходните заявления на Льо Пен по отношение на Европа включват предложение за предоговаряне на договорите на Европейски Съюз и включване на върховенството на френското право над правото на Европейски Съюз в конституцията на страната след осъществяване на референдум.

Снимка: Ройтерс

 

 

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР