Кандидатът за кмет Весела Лечева иска В. Търново отново да

...
Кандидатът за кмет Весела Лечева иска В. Търново отново да
Коментари Харесай

Весела Лечева иска Търново отново да е ВЕЛИКО

Кандидатът за кмет Весела Лечева желае В. Търново още веднъж да е ВЕЛИКО. " Да си градоначалник не значи комфортно кресло. И като играч, и като офицер, и като началник на Държавната организация на младежта и спорта, и като депутат, съм натрупала опит и знам, че същинският приз не е златният орден, а силата да изправиш хората на крайници пред националния байрак и знамето с горделивост и вяра в сърцата. Защото си спечелил доверието им, не си ги подвел и си потвърдил, че е имало за какво да ти имат вяра ", споделя Весела Лечева. Да, това е българката, поради която генерации ставаха на крайници и се просълзяваха пред вдигнатия най-високо народен байрак. Да това е тя - два пъти сребърна олимпийска медалистка, петкратна международна и осемкратна европейска шампионка по спортна пукотевица. Лечева е и четирикратна носителка на международната купа, състезател на годината през 1989 година и оповестена за стрелец на XX век.

Родена е във Велико Търново. Мечтата й била да стане волейболистка и да свири на пиано. Но ориста решила тя да се занимава със спортна пукотевица. Състезателният път на почетния жител на Велико Търново Весела Лечева стартира през 1975 година със основаването на Спортното учебно заведение в старопрестолния Търновград. Огромна заслуга за спортните й триумфи има татко й Николай Лечев, който я насочва към стрелбата и става нейн треньор. В началото на Весела стрелбата й наподобява скучна, само че с времето открива магията на този спорт. Възходът й като играч стартира от градско състезание във Велико Търново, което било решаващо за присъединяване й в републиканско съревнование. После идва включването й в националния тим. И стартират да се редят огромните победи, трофеи и самопризнания...

Известната ни състезателка е народен представител в 39, 40 и 44-то Народно заседание от гражданската квота на Българска социалистическа партия. От 2005 до 2009 година е ръководител на Държавната организация за младежта и спорта. Малко прочут факт е, че заобикаля разпоредбите, с цел да спомага на един състезател със звезден капацитет - Григор Димитров, който тогава е на 17 години. През юли 2008 година Весела го посреща от надпреварата, в което Димитров стана първият българин, спечелил купата за юноши на " Уимбълдън ". По нейна самодейност се основава Програма за развиване на надарени деца към федерацията по тенис, в която са заделени 150 хиляди лв.. В нея са включени три млади тенис очаквания - Цветана Пиронкова, Григор Димитров и Валентин Димов, който същата година съумява да се класира за юношеския шампионат към " Уимбълдън ", само че отпада още в първи кръг. Програмата към Федерацията по тенис, основана от Лечева, траяла да подкрепя надарени деца и по-късно през годините.

Весела е от хората, които в никакъв случай не взимат прибързани или недомислени решения. Тя е човек, който извършва до край уговорките си. " В последните години родният ми край се отдалечава от ден на ден от това, което има като дадености, благоприятни условия и капацитет. Бих споделила, че живеем във време на пропуснати благоприятни условия. Хората идват при мен с проблемите си и все по-често това са проблеми от компетентността на локалната власт. За да бъдат решени те, с цел да се промени всекидневието и вероятностите на великотърновци, е нужна смяна. Да сложим завършек на омагьосания кръг, в който градът се върти от години. Кандидатирам се за кмет с упоритостта за победа. Всеки, който мисли, че вземам участие просто поради присъединяване, се лъже. Изградила съм името си с доста труд, постоянно съм постигала задачите си и в никакъв случай не съм си разрешавала да вършат опити с каквото и да е било. Знам, че няма да е елементарно. Знам, че мнозина ще се питат - защо ми е това, нямам ли си друга работа, не ми ли е по-добре в София и в Народното събрание. Но аз имам отговори на тези въпроси и ясни цели за нужната смяна на града на пропуснатите благоприятни условия. Боли ме всякога, когато споделят с мен, че нищо не се трансформира, когато се заобикалят или отсрочват до безспир тежките проблеми на града. Когато се губи време и се разхищава публичен запас. Боли ме, когато виждам обезверени и апатични хора. Градът има потребност от нова сила! ", по този начин Лечева изяснява мотивацията си да се включи в кметската конкуренция.

Тя се е научила, че успеха се реализира, когато тръгнеш към нея, а не като се притесняваш за резултата, когато работиш безрезервно, настойчиво, поредно. " Израснала измежду хората на Велико Търново, играли сме като деца, учили сме дружно, това са моите другари, с които споделяме наслади и проблеми. Моите корени са тук. Великотърновци знаят, че познавам проблемите им и имам опита и силата да ги реша ", безапелационна е Лечева.

" Искам да върнем дружно самочувствието на града и неговите жители. Но първо би трябвало да спечелим доверието на хората. А след успеха на изборите ни чака доста работа. Перспективи за младите, вложения и развиване на бизнеса, решение на проблемите с инфраструктурата, с качеството на ремонтите. През идващите дни ще съм при хората, ще обсъждаме и програмата, и техните хрумвания. Ще диря доверието им за смяна в ръководството на града. Убедена съм, че в Общинския съвет ще имаме група от дейни и мощни съветници, откакто левицата в града ни се сплоти ", споделя Весела Лечева. Целите и напъните й са да реализира обединяване и на хората, които желаят независимост за самодейностите си, мощна стопанска система, която да обезпечава влиятелна работа и възнаграждение, нови благоприятни условия за развиване на туризма и културата, същинско европейско място за Велико Търново като историческа столица и академични град.

" Време е хората да гласоподават със сърце и разсъдък. И съм уверена, че това ще се случи на идните избори. Велико Търново би трябвало да и е през днешния ден величието на българската страна. Предстоящите избори за локални органи на властта не са нормални. Те изправят всеки от нас пред съществено предизвикателство - да вземем решение за бъдещето. Не просто за идващите 4 години, а за това какво ще създадем в тях, с цел да може и през днешния ден Търново да е Велико. Има моменти в живота на всеки, когато би трябвало да събере кураж, мощ и темперамент, с цел да направи решаваща крачка. Признавам - за мен кандидатирането ми за кмет на Велико Търново е един от тях. Защото борбата ще е сложна. Това е борба за сърцата на великотърновци, за доверието на хората, измежду които съм израснала, от които съм се учила, с които съм мечтала. И в идващите дни ще стигна до всеки, с цел да кажа - желая триумф и желая да го споделя с вас! ", акцентира Весела Лечева.

Тя се обръща към своите съграждани с апела да потвърдят, че са почтени дъщери и синове на предците си, да вземат на 27 октомври най-хубавите решения за развиването и добруването на Велико Търново и неговите жители.

Да, това е Весела Лечева - дамата, която се цели постоянно в десетката...
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР