Кандидатът за кмет на ПП-ДБ Васил Терзиев е племенник на

...
Кандидатът за кмет на ПП-ДБ Васил Терзиев е племенник на
Коментари Харесай

След случилото се нощес с Васил Терзиев, спешно събират щаба му! Оттеглят ли ДС-внучето от играта за кмет на София?

Кандидатът за кмет на ПП-ДБ Васил Терзиев е племенник на Петър Младенов, дълготраен министър на външните работи по времето на Тодор Живков. Тази вест от снощи разбуни демократичната общественост и торпилира още повече възможностите на ДС-внучето да стане кмет на София.
В обществените мрежи хейтът против Терзиев е невъобразим. Тричат го непознати, анатемосват го свои. Демократи са гневни, че Терзиев е криел до последно семката си, което им идва допълнително след разкритията за ДС-фамилията му.Днес пък предизборния щаб на Васил Терзиев се събира изключително, с цел да бистри изключителната обстановка. Има доста екзотично предложение за излизане от рецесията -. да се отдръпна Терзиев като кандидат-кмет, а трите партии да решат да поддържат различен подобен. Например Вили Лилков, който е остарял член на ДСБ, партия, която е в обединението.
Това обаче надали ще се случи, защото Терзиев заплати близо 10 милиона лв. на водачи в Политическа партия и ДеБъ, с цел да го повдигнат.
А ето и новината от нощес:
Жителите на дребното селце Тошевци във Видинско с неспокойствие наблюдават кметската борба в София. То е известно с това, че е дало на българската политика Петър Младенов, който през ноември 1989 година замества Тодор Живков като ръководител на Държавния съвет на Народна Република България.
Самият Васил Терзиев също е разказвал за селцето във Видинско, където ходил като дете. Това е родното село на майка му – Иглика Цекова. Нейният татко Цеко Цеков е първи братовчед на Петър Младенов.
Бащата на Петър Младенов – Тошо, е партизанин и в негова памет родното му село Урбабинци е прекръстено на Тошевци. А сестра му Йордана е баба на Иглика Цекова (Терзиева по мъж), майка на претендента за кмет на София Васил Терзиев.
Кариерното развиване на Иглика Цекова в Министерството на външните работи става точно по времето на Петър Младенов като министър. Последният е назначен за министър на външните работи на 35 години по персонално гледище на Живков.
Бившият ръководител на Комисията по досиетата Методи Андреев съобщи, че високопоставени чиновници на Държавна сигурност са били освен бащата и дядото на Васил Терзиев, само че и неговата майката. Иглика Цекова Терзиева е офицер в Шести отдел на Първо основно ръководство на Държавна сигурност.
Петър Младенов остава в историята ни със скандалната си фраза „ по-добре танковете да дойдат “, изречена по време на огромния митинг на 14 декември 1989 година пред Народното събрание. Тогава над 20 000 души желаеха анулацията на член 1 от комунистическата конституция, съгласно който цялата власт беше в ръцете на Българска комунистическа партия.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР