Кандидатът на опозицията - перонистът Алберто Фернандес, печели президентские зибори

...
Кандидатът на опозицията - перонистът Алберто Фернандес, печели президентские зибори
Коментари Харесай

Кандидатът на опозицията Алберто Фернандес е новият президент на Аржентина

Кандидатът на опозицията - перонистът Алберто Фернандес, печели президентские зибори в Аржентина, които се организираха през вчерашния ден, предадоха осведомителните организации.

След броене на 96% от гласовете той събира 48% от гласовете, а настоящият президент - либералът Маурисио Макри, е с 40.4%.

Избирателната интензивност е 80.86 % . Вчера аржентинските гласоподаватели гласоподаваха и за 24-ма сенатори и 130 депутати в долната камара, а някои провинции - и за губернатори.

Според изборното законодателство на Аржентина, за победа на президентските избори са нужни не по-малко от 45% от гласовете. Кандидат може да бъде определен и при поддръжка в границите на 40-45%, само че единствено в случай че съперникът му изостава с повече от 10 процентни пункта.

Макри към този момент призна провалянето си и поздрави Фернандес. Победителят от своя страна изрази подготвеност да си сътрудничи с Макри.

Идеологията на перонистите, към които принадлежи Фернандес се счита за опция на неолиберализма в Аржентина.

Победата на Фернандес значи, че експрезидентът Кристина Фернандес де Киршнер , която оглавяваше страната през интервала 2007-2015 година, ще стане вицепрезидент.
 Опозиционният претендент за президент на Аржентина предлага проект за минния бранш
Опозиционният претендент за президент на Аржентина предлага проект за минния бранш

Алберто Фернандес разиска проекта с минните компании в Буенос Айрес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР