Кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел ще се срещне

...
Кандидатът на ГЕРБ-СДС за премиер Мария Габриел ще се срещне
Коментари Харесай

Мария Габриел се среща с ДПС, БСП и ИТН, получава мандат за кабинет

Кандидатът на ГЕРБ-СДС за министър председател Мария Габриел ще се срещне през днешния ден с управленията на Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ в търсене на поддръжка. В диалозите ще взе участие и ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Срещите ще се проведат в Народното събрание – от 9.30 ч. с Българска социалистическа партия, от 11.00 – с Движение за права и свободи, и от 12.30 – с Има Такъв Народ.
-->
Вчера Бойко Борисов сподели, че чака трите обединения ясно да заявят дали ще поддържат формулата, оповестена от номинираната за министър председател Мария Габриел.

" Съставяне на експертно работно държавно управление за една година на основа на цели. Формат, който изключва думата коалиция ", уточни Габриел.

Борисов остро подлага на критика ПП-ДБ поради отсрочения им за вторник финален отговор дали въпреки всичко ще поддържат първия мандат. " Ние в 15,30 часа би трябвало да знаем дали госпожа Мария Габриел ще отиде да вземе мандата, има ли късмет да се направи държавно управление или вкарваме в злополуката България. Дори това да се произнесат чак във вторник, откакто в понеделник се дава мандат, ние го одобряваме като обидно отношение ", акцентира Борисов.

Вчера от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ показаха подготвеност за разговор и потвърдиха присъединяване си. Условието на левицата е кабинетът да е експертен, на Има Такъв Народ – финансов министър да не е Асен Василев. На среща още веднъж не са поканени от партия " Възраждане ", които към този момент отхвърлиха поддръжка.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР