Кандидатът на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейската

...
Кандидатът на Европейската народна партия (ЕНП) за председател на Европейската
Коментари Харесай

Вебер и Тимерманс с апел за обединение в ЕП

Кандидатът на Европейската национална партия (ЕНП) за ръководител на Европейската комисия (ЕК) Манфред Вебер насочи покана за обединяване към социалистите, либералите и зелените за партньорство в идващия Европейски парламент.

„ Оттук нататък тези, които желаят мощен Европейски съюз, би трябвало да обединят силите си, по тази причина още веднъж насочвам покана към социалистите, либералите и зелените. Мисля, че би трябвало да седнем дружно и да определим мандата за идващите пет години “, сподели той.

Покана към прогресивните сили за обединяване насочи и претендентът на социалистите Франс Тимерманс: „ Ще повторя предлагането си да работим дружно с останалите прогресивни партии в този парламент, тъй че да се опитаме да създадем стратегия, която да отговори на аспирациите, фантазиите и от време на време на опасенията на нашите съевропейци “.

Пред БНР претендентът за ръководител на Европейската комисия от Алианса на либералите и демократите за Европа Маргрете Вестагер сподели, че е време да се разбие монопола на Европейската национална партия в евроинституциите: „ Имаше водачество на Европейската национална партия в европейските институции доста, доста дълго време и е изцяло целесъобразно да се желае по-добро разделяне на управляващите и за позициите в Народното събрание, и в комисията “.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР