Кандидатът на БСП за кмет на София Ваня Григорова обяви

...
Кандидатът на БСП за кмет на София Ваня Григорова обяви
Коментари Харесай

Ваня Григорова поряза Терзиев и Хекимян, какви са мотивите й

Кандидатът на Българска социалистическа партия за кмет на София Ваня Григорова разгласи тази заран в изявление за Нова телевизия, че главният ѝ конкурент в борбата за София е „ този метод на ръководство и ръководството в този момент ”.

„ Васил Терзиев и Антон Хекимян са в ръководство дружно – желаят или не, защото са представители на двете обединения, които сега дружно ръководят страната ”, разяснява тя.
-->
Според Григорова двамата ѝ съперници не желаят да приказват всъщност за локалните избори и локалните проблеми. „ Паметникът на Съветската войска не е тематика на локални избори. Те я изтикаха преди всичко, с цел да не приказваме за това, което двете обединения, чиито представители са Терзиев и Хекимян, вършат от 30 години насам в столицата ”, е мнението ѝ.

Григорова сподели, че има проучвания, съгласно които ще бъде на балотаж. „ Има и проучвания на съперниците, които те не желаят да разгласяват. ГЕРБ и ПП-ДБ дано крият своите. Аз мога да дебатирам и с двамата – Терзиев и Хекимян, те не могат да дебатират с мен ”, безапелационна е тя.

Четири месеца ме чакаха да отговоря на поканата да бъда претендент за кмет на София. Не бих определила това като покана принудително или че съм претендент принудително. На градската конференция на БСП-София единомислещо бях подкрепена, сподели още в изявлението Ваня Григорова. 

„ Ако някой употребява тези локални избори за трамплин, то той може да бъде единствено претендентът, който не е лидер на листата си. Знаете кой е той. Това, че аз съм лидер, значи, че ще бъда част от общинския съвет и ще се боря за това, за което упорствам ”, увери кандидатката за кмет.

На въпрос дали поддръжката от страна на Българска социалистическа партия към нея е половинчата, поддържа връзка ли с Корнелия Нинова по време на предизборната акция и разяснява ли се представянето ѝ, Григорова сподели: „ Оценка чакам от хората, с които приказвам всекидневно на улицата. Нинова си има цялата страна, в която би трябвало да следи локалните избори. В София е наша работа по какъв начин да стигнем до хората. ”

„ Работа на Нинова е да си следи партията. Аз съм част от обединена коалиция, в която не е единствено Българска социалистическа партия. Там са още няколко обединения – „ Левицата ”, „ Неутрална България ”, „ Алтернативата на жителите ” и неправителствени организации, които ни поддържат ”, добави тя.

Кандидатът за кмет уточни, че в столицата няма къде да се паркира, а градският превоз не е комфортен. „ Линиите не са по-малко от средноевропейските градове, само че не са стиковани, с цел да са комфортни за прилагане ”, е позицията ѝ.

„ Имаме голям проблем с презастрояването и издаването на позволения за градеж. Знаете „ Манастирски ливади ” на какво наподобява. Знаем, че има нови квартали, където няма улици, а други са с частни улици. Това би трябвало да спре ”, безапелационна е Ваня Григорова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР