Кандидат-премиерът на Продължаваме промяната акад. Николай Денков проговори за плановете

...
Кандидат-премиерът на Продължаваме промяната акад. Николай Денков проговори за плановете
Коментари Харесай

Денков проговори! Дама се спряга за вице, кои ще са министрите му

Кандидат-премиерът на " Продължаваме промяната " акад. Николай Денков проговори за проектите си. Бившият министър на образованието в кабинета на Кирил Петков стартира диалози с партиите за поддръжка на екипа, който ще предложи. Кастингът за министри към този момент е отворен, само че имената се пазят в загадка. Със сигурност обаче първият вид за министър председател - Надежда Йорданова от " Демократична България ", ще бъде препоръчана за вицепремиер и правосъден министър.

Номинацията на Денков ще бъде гласувана през днешния ден от националните препоръки на Политическа партия и " Продължаваме промяната ".
-->
Зад втория мандат седи една партия допълнително спрямо първия, сподели Асен Василев, представяйки Денков. И разгласи, че на първичните предложения за диалози към този момент са се отзовали Българска социалистическа партия, Демократична България и " Български напредък ".

Приех тази номинация с концепцията, че би трябвало да потърсим единодушие за най-важните тематики за българското общество, които да са приоритет на дневния ред на Народно събрание, сподели кандидат-премиера Денков.

" Ще работим дружно за допустимо най-хубавото партньорство с тези, които са подготвени да работят по целите, сложени на масата. След като се види кой дава тази поддръжка, тогава може да приказваме за състав на държавно управление ", добави той.

За задачата Политическа партия стартира диалози с всички политически сили. Идеята е да намерим какво може да ни сплоти и да поемат ангажимент, че ще работят за реализацията на политиките, които намираме за предпочитани, добави ученият. Днес той ще изпрати и формалните предложения за диалог към партиите.

" Задачата е извънредно сложна. Може да обещаем, че ще се отнасяме изцяло отговорно и ще създадем каквото зависи от нас, даде обещание той.

По мотив присъединяване му в кабинета на ГЕРБ, Денков се разграничи: " Аз в никакъв случай не съм бил кадър на ГЕРБ, влязох през 2014 година в служебно държавно управление, тъй като имах експертиза по какъв начин се вършат научни планове и останах до 2016 година тъй като някой трябваше да започва първата стратегия за научни проучвания с Европейска комисия. През 2016 година си подадох оставката, оставка от държавното управление на Борисов имаше две - Христо Иванов и аз. Не бяхме съгласни с това, което се случваше, в моя случай в МОН. Винаги съм бил специалист и сега съм подобен, само че зает политически с Политическа партия. ".

" Ще работим дружно за допустимо най-хубавото партньорство с тези, които са подготвени да работят по целите, сложени на масата. След като се види кой дава тази поддръжка, тогава може да приказваме за състав на държавно управление ", посочи акад. Денков.

Асен Василев изясни, че концепцията е всички партии да седнат към една маса.

" В Народно събрание има 7 празненство, 4 седнахме към обща маса, това не е задоволително за поддръжка за кабинет, само че е положително начало, добави той.

Основните цели са приемането в Шенген и еврозоната, пакет за облекчение на бизнеса и обществен пакет, които да оказват помощ България да стартира да става същинска европейска страна освен на хартия. Те ще са основата, на която да се реализира единодушие по политики, а от там и за персоналния състав, който да ги осъществя, увери той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР