кандалната ситуация с журналистът от NOVA Даниела Пехливанова, която беше

...
кандалната ситуация с журналистът от NOVA Даниела Пехливанова, която беше
Коментари Харесай

Журналисти за атаката срещу репортер на NOVA: Неприемливо насилие

кандалната обстановка с журналистът от NOVA Даниела Пехливанова, която беше обиждана и ударена пред постройката на Българска национална телевизия в петък, провокира необятен публичен отзив.

Журналистът Миролюба Бенатова, която е някогашен кадър на малкия екран съобщи изрично в профила си в обществената мрежа Facebook: „ Насъскване против публицисти на терен е недопустимо принуждение . Да викаш с мегафон против кореспондент, който пробва да си свърши работата, е насилие”.

Ето и целия пост на Бенатова:



Журналистът от „ Свободна Европа” Полина Паунова също се застъпи за сътрудника си: „ Дали някой публицист ни харесва или не (впрочем дали някой публичен представител, като цяло, ни харесва или не) няма по какъв начин да бъде мотив за: обиди/крясъци/агресия (физическа или вербална).

Дали обещано издание или телевизия считаме пропагандна машина (а за тая работа си има ясни критерии най-много по метода на поднасяне на информация) не оправдава експанзия против негови представители”.

Вижте цялото изявление на Пунова:



Припомняме, че в петък вечер в държавната телевизия изявление даваше президентът Румен Радев, а пред постройката се бяха събрали съперници и последователи на президента.

С освирквания и викания „ Мафия” и „ Оставка” жители приканиха президента да напусне поста си.

В същото време се организира и контрапротест, на който последователи на президента и участници в антиправителствените демонстрации, измежду които дами от „ Системата ни убива “ викаха в поддръжка на Радев.

По време на демонстрациите екип на NOVA беше атакуван, до момента в който изпълняваше служебните си отговорности. Репортерът Даниела Пехливанова беше ударена с цялостен кен с бира.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР