Канадският съвет за безопасност на транспорта съобщи вчера, че провежда

...
Канадският съвет за безопасност на транспорта съобщи вчера, че провежда
Коментари Харесай

Разследват защо потъна Титан

Канадският съвет за сигурност на превоза заяви през вчерашния ден, че организира следствие на загубата на батискафа " Титан " и е разговарял с тези, които са пътували на кораба-майка - " Полар принс ", заяви Асошиейтед прес.

Новото решение беше оповестено в миг, когато управляващите от Съединени американски щати и Канада започнаха процеса на изследване на повода за подводната имплозия и се сблъскаха с въпросите кой е виновен за определянето на метода, по който се е развила нещастието. Морските организации претърсват региона в северната част на Атлантическия океан, където плавателният съд бе опустошен, при което починаха всичките петима души на борда. Отломките са открити на към 3 810 метра под водата, на няколкостотин метра от останките на " Титаник ", които са били на път да изследват.

" Провеждаме следствие на сигурността в Канада, като се има поради, че това е кораб под канадски байрак, който е напуснал канадско пристанище и е взел участие в това събитие, въпреки и в интернационалните води ", съобщи Кати Фокс, ръководител на транспортното ведомство. " Други организации могат да решат да проведат следствия и това зависи от тях. " Тя добави, че схваща интернационалния интерес и ще споделя събраната информация с други организации.

Корабът - майка напусна Нюфаундленд на 16 юни, теглейки злощастния " Титан ". На борда му имаше 41 души - 17 членове на екипажа и 24 други, в това число петимата починали при имплозията.

Бреговата защита ръководеше първичната издирвателна и избавителна задача - огромно интернационално изпитание, което евентуално е коствало милиони долари, отбелязва АП. Не беше напълно ясно кой ще има пълномощията да управлява това, което сигурно ще бъде комплицирано следствие, включващо няколко страни. Компанията " Оушън гейт " която има и експлоатира " Титан ", е основана в Съединени американски щати, само че батискафът е регистриран на Бахамските острови. Корабът майка на " Титан " е под канадски байрак, а починалите са от Англия, Пакистан, Франция и Съединени американски щати.

Най-малко 46 души са пътували сполучливо с батискафа до мястото на потъването на " Титаник " през 2021 година и 2022 година, съгласно документи, подадени от компанията в окръжния съд на Съединени американски щати в Норфолк, Вирджиния. Но въпроси по отношение на сигурността на подводницата бяха повдигнати както от някогашен чиновник на компанията, по този начин и от някогашни пасажери.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР